*EN Вештачка интелигенција

Pretvoren Sony PlayStation 5: Prenosni Gejming Tablet za Prave Poklonike

Summary

Jedan popularni jutjuber je odlučio da se odmakne od uobičajenih granica Sony PlayStation 5 konzole i pretvori je u nešto potpuno novo – prenosni gejming tablet. Ovaj nevjerovatan uradak je revolucionaran i predstavlja ultimativno iskustvo za sve zaljubljenike u gejming. […]

Pretvoren Sony PlayStation 5: Prenosni Gejming Tablet za Prave Poklonike

Jedan popularni jutjuber je odlučio da se odmakne od uobičajenih granica Sony PlayStation 5 konzole i pretvori je u nešto potpuno novo – prenosni gejming tablet. Ovaj nevjerovatan uradak je revolucionaran i predstavlja ultimativno iskustvo za sve zaljubljenike u gejming.

Kreator ovog genijalnog koncepta je jutjuber Metju Perks, koji je sa ogromnim trudom i strašću redizajnirao standardnu PlayStation 5 konzolu. On je presadio matičnu ploču u još tanje i manje kućište, ostavljajući sve snage i mogućnosti originalnog PlayStationa 5.

Da bi sve stalo unutar ovog kompaktnog kućišta, Perks je morao da napravi nekoliko izmjena, posebno kada je riječ o sistemu hlađenja. Kako bi spriječio pregrijavanje, koristio je tanje hladnjake smještene na krajevima matične ploče, crijeva za prijenos toplote i sistem od tri ventilatora koji obezbjeđuju optimalnu cirkulaciju vazduha.

Dizajn ovog prenosnog sistema je impresivan. Uz 3D isprintano kućište s postoljem, Perks je ugradio 14-inčni 4K OLED zaslon iz laptopa koji pruža izuzetan vizuelni doživljaj. Tu su i stereo zvučnici sa subwooferrima koji pružaju vrhunski audio doživljaj tokom igranja.

Jedina mana ovog prenosnog gejming tableta je nedostatak baterije. Da biste igrali, moraćete ga stalno držati priključenog na napajanje, ali Perks je osigurao da to bude što praktičnije i estetski uklapajuće sa samim konceptom. Umjesto originalnog preglomaznog napajanja, koristio je 250-vatno napajanje za laptop koje je puno tanje i prilagodio je kabl da se bolje uklopi sa izgledom konzole.

Ovaj nevjerovatni poduhvat jutjubera Metjua Perksa pokazuje koliko daleko može ići kreativna energija i inovacija u svijetu gejminga. Ova prenosna inačica Sony PlayStation 5 je revolucionarno iskustvo koje će oduševiti sve prave poklonike ovog popularnog sistema.

FAQ:

1. Šta je Metju Perks pretvorio Sony PlayStation 5 konzolu?
Metju Perks je pretvorio Sony PlayStation 5 konzolu u prenosni gejming tablet.

2. Kako je Perks redizajnirao konzolu?
Perks je presadio matičnu ploču u tanje kućište i ostavio sve mogućnosti originalnog PlayStationa 5.

3. Koje su izmjene bile potrebne za kompaktno kućište?
Perks je napravio nekoliko izmjena, posebno na sistemu hlađenja, koristio tanje hladnjake, crijeva za prijenos toplote i sistem od tri ventilatora.

4. Kakav je dizajn prenosnog sistema?
Prenosni sistem ima 3D printano kućište s postoljem i 14-inčni 4K OLED zaslon iz laptopa. Tu su i stereo zvučnici sa subwooferrima.

5. Koji je nedostatak prenosnog gejming tableta?
Nedostatak je nedostatak baterije, mora se stalno držati priključen na napajanje.

6. Kako je Perks riješio problem napajanja?
Perks je koristio tanje 250-vatno napajanje za laptop i prilagodio kabl da se bolje uklopi sa izgledom konzole.

Definitions:

– jutjuber: osoba koja stvara i objavljuje video sadržaj na platformi YouTube;
– PlayStation 5: šesta generacija kućnih videoigara koju je razvila i proizvela kompanija Sony Interactive Entertainment;
– matična ploča: glavna ploča koja povezuje sve komponente računara i omogućava njihovo funkcionisanje;
– sistem hlađenja: skup komponenti koje se koriste za održavanje optimalne temperature u elektroničkim uređajima;
– 4K OLED zaslon: vrsta zaslona visoke rezolucije i kvaliteta s Organic Light Emitting Diode (OLED) tehnologijom;
– subwooferr: zvučnik koji reproducira niske frekvencije.

Suggested Related Links:
Link ka Sony zvaničnom sajtu
Link ka YouTube kanalu Metjua Perksa