*EN Вештачка интелигенција

Revolucionarni OLED ekran donosi novu era savitljivih telefona

Summary

Južnokorejska tehnološka kompanija Samsung je predstavila nekoliko inovativnih OLED panela na ovogodišnjem CES 2024 sajmu, ali ono što privlači najviše pažnje je revolucionarni Flex In & Out displej. Ovaj neverovatan ekran je pridružen novom konceptu telefona sa Flip preklopnim dizajnom, […]

Revolucionarni OLED ekran donosi novu era savitljivih telefona

Južnokorejska tehnološka kompanija Samsung je predstavila nekoliko inovativnih OLED panela na ovogodišnjem CES 2024 sajmu, ali ono što privlači najviše pažnje je revolucionarni Flex In & Out displej. Ovaj neverovatan ekran je pridružen novom konceptu telefona sa Flip preklopnim dizajnom, što bi moglo da donese potpuno novo iskustvo korišćenja pametnih telefona.

Izvorni članak ističe da novi Samsung telefoni omogućavaju preklapanje ekranu od 360 stepeni, bilo ka spolja ili ka unutra. Ovo bi značilo da se dodatni, preklopni ekran više ne bi koristio, čime bi se smanjila debljina uređaja i otvorila mogućnost za nove funkcionalnosti. Samsung Galaxy Z Flip serija, kao i drugi savitljivi telefoni, bi mogli da budu transformisani ovim inovativnim konceptom.

Međutim, postavlja se pitanje o izdržljivosti ovakve tehnologije. Preklapanje ekrana na oba kraja može dovesti do veće izloženosti oštećenjima. Ipak, kompanija Samsung Display tvrdi da su napravili izdržljiviji panel i predstavili nekoliko testova izdržljivosti na štandu CES sajma.

Ako Samsung nastavi ovim putem, sigurno će se fokusirati na dalje poboljšanje izdržljivosti uređaja. Flex In & Out OLED ekran pruža novu alternativu za potrošače koji žele klasičan telefon, ali sa mogućnostima savitljivog displeja. Kada se ekran savije ka spolja, prednji i zadnji deo displeja mogu se koristiti kao ekrani telefona, pružajući potpuno novo korisničko iskustvo.

Ako ova tehnologija pokaže uspeh, pametni telefoni će doživeti revoluciju. Otvoriće se nova konkurencija u industriji, a jedan od potencijalnih rivala je svakako i kompanija Motorola, koja je nedavno predstavila svoj koncept savitljivog telefona koji se transformiše u narukvicu.

FAQ:

Q: Koja je inovacija predstavljena na ovogodišnjem CES sajmu od strane Samsunga?
A: Samsung je predstavio revolucionarni Flex In & Out displej uz nov koncept telefona sa Flip preklopnim dizajnom.

Q: Koje su mogućnosti novih Samsung savitljivih telefona?
A: Novi telefoni omogućavaju savijanje ekrana ka spolja i ka unutra, omogućavajući preklapanje od 360 stepeni.

Q: Kako ova tehnologija utiče na izdržljivost uređaja?
A: Preklapanje ekrana na oba kraja može povećati izloženost oštećenjima, ali Samsung Display tvrdi da je napravio izdržljiviji panel.

Q: Šta je Flex In & Out OLED ekran?
A: To je inovativni OLED ekran koji omogućava preklapanje telefona i koristi se kao prednji i zadnji ekran telefona prilikom savijanja.

Q: Koja bi kompanija mogla biti konkurencija Samsungu u razvoju savitljivih telefona?
A: Jedan od potencijalnih rivala je kompanija Motorola, koja je nedavno predstavila svoj koncept savitljivog telefona.