*EN Вештачка интелигенција

Predstavljen Honor Magic V2: Tanak, lagani telefon sa snažnim karakteristikama

Summary

Honor je konačno otkrio datum predstavljanja svog najnovijeg pametnog telefona, Honor Magic V2, na evropskom tržištu. Nakon dužeg iščekivanja, telefon će biti predstavljen sutra, 26. januara 2024. godine, u Porsche Experience Centru u Lajpcigu, Nemačka. Jedna od najimpresivnijih karakteristika Honor […]

Predstavljen Honor Magic V2: Tanak, lagani telefon sa snažnim karakteristikama

Honor je konačno otkrio datum predstavljanja svog najnovijeg pametnog telefona, Honor Magic V2, na evropskom tržištu. Nakon dužeg iščekivanja, telefon će biti predstavljen sutra, 26. januara 2024. godine, u Porsche Experience Centru u Lajpcigu, Nemačka.

Jedna od najimpresivnijih karakteristika Honor Magic V2 je njegova tankoća i lagana konstrukcija. Kada je zatvoren, debljina telefona je svega 9,9 mm, dok se pri otvaranju smanjuje na neverovatnih 4,7 mm. Pored toga, telefon je veoma lagan – kožna verzija teži samo 231 grama, dok staklena verzija teži 237 grama.

Ekran Honor Magic V2 telefona je OLED, dijagonale 6,43 inča, rezolucije 2367 x 1060 piksela, sa omjerom stranica 20:9 i LTPO tehnologijom osvježavanja od 120 Hz. Telefonom se može pohvaliti sertifikatom TÜV Rheinland za maksimalnu osvijetljenost od 2500 nita. Kada se otvori, ekran se proširuje na dijagonalu od 7,92 inča, sa istom rezolucijom i stopom osvježavanja.

Honor je takođe obratio pažnju na izdržljivost ovog telefona. Honor Magic V2 koristi novu tehnologiju šarki pod nazivom Honor Luban, koja je sertifikovana od strane SGS instituta. Telefon je testiran i izdržao je više od 400.000 savijanja bez ikakvih problema, što je impresivna karakteristika.

Telefon je pokretan Snapdragon 8 Gen 2 procesorom u overclockanoj varijanti, koji je takođe korišćen u Galaxy S23 seriji. Isporučuje se sa MagicOS 7.2, baziranom na Android 13 operativnom sistemu.

Baterija Honor Magic V2 ima kapacitet od 5000 mAh i podržava brzo punjenje od 66 W. Kada je u pitanju kamera, telefon se može pohvaliti sa tri senzora pozadi – glavni senzor od 50 MP, ultraširoki senzor od 50 MP i telefoto senzor od 20 MP sa 40x optičkim povećanjem. Na vanjskom ekranu nalazi se jedna kamera od 16 MP, dok je na unutrašnjem ekranu takođe prisutna kamera od 16 MP.

Honor Magic V2 predstavlja spoj tanke i lagane konstrukcije sa snažnim performansama i impresivnim ekranom. Telefon će definitivno privući pažnju korisnika širom Evrope po svojim karakteristikama i inovativnom dizajnu.

Često postavljana pitanja (FAQ):

1. Kada će biti predstavljen Honor Magic V2 na evropskom tržištu?
Honor Magic V2 će biti predstavljen sutra, 26. januara 2024. godine.

2. Koje su karakteristike Honor Magic V2 telefona?
Honor Magic V2 je izuzetno tanak i lagan telefon. Kada je zatvoren, debljina telefona je 9,9 mm, a pri otvaranju se smanjuje na 4,7 mm. Telefon je veoma lagan, kožna verzija teži 231 grama, dok staklena verzija teži 237 grama. Takođe, telefon ima OLED ekran dijagonale 6,43 inča, rezolucije 2367 x 1060 piksela, osvježavanja od 120 Hz i sertifikat TÜV Rheinland za maksimalnu osvijetljenost od 2500 nita. Telefon takođe koristi novu tehnologiju šarki pod nazivom Honor Luban, koja omogućava izdržljivost od preko 400.000 savijanja.

3. Koja je procesorska snaga Honor Magic V2 telefona?
Honor Magic V2 telefon je pokretan Snapdragon 8 Gen 2 procesorom u overclockanoj varijanti.

4. Koje operativni sistem Honor Magic V2 koristi?
Honor Magic V2 se isporučuje sa MagicOS 7.2, baziranim na Android 13 operativnom sistemu.

5. Kakve kamere ima Honor Magic V2 telefon?
Honor Magic V2 telefon ima tri senzora pozadi – glavni senzor od 50 MP, ultraširoki senzor od 50 MP i telefoto senzor od 20 MP sa 40x optičkim povećanjem. Na vanjskom ekranu se nalazi jedna kamera od 16 MP, dok je na unutrašnjem ekranu takođe prisutna kamera od 16 MP.

6. Koliki je kapacitet baterije Honor Magic V2 telefona?
Baterija Honor Magic V2 telefona ima kapacitet od 5000 mAh i podržava brzo punjenje od 66 W.

Definicije ključnih termina:
– OLED: organički LED, vrsta tehnologije za prikazivanje slika na ekranu.
– LTPO: Low-Temperature Polycrystalline Oxide, vrsta tehnologije za kontrolu osvježavanja piksela na ekranu.
– TÜV Rheinland: međunarodno priznata institucija koja se bavi ispitivanjem i sertifikacijom.
– Snapdragon: serija mobilnih platformi za pametne telefone koje proizvodi Qualcomm.
– MagicOS: korisnički interfejs i operativni sistem za Honor pametne telefone.
– Android: operativni sistem baziran na Linux kernelu, koji se koristi na većini pametnih telefona.

Sugerisani linkovi:
hihonor.com (zvanična stranica Honor brenda)