*EN Вештачка интелигенција

Najnoviji Oppo X7 telefoni: Inovativan dizajn sa dve periskopske kamere

Summary

Kompanija Oppo, koja je nedavno ušla na tržište Srbije, najavila je svoju novu seriju flagship telefona – Oppo X7. Nakon procurlih informacija i slika na internetu, kineski proizvođač je sada objavio i prvi promo video koji prikazuje detalje dizajna ovih […]

Najnoviji Oppo X7 telefoni: Inovativan dizajn sa dve periskopske kamere

Kompanija Oppo, koja je nedavno ušla na tržište Srbije, najavila je svoju novu seriju flagship telefona – Oppo X7. Nakon procurlih informacija i slika na internetu, kineski proizvođač je sada objavio i prvi promo video koji prikazuje detalje dizajna ovih pametnih uređaja.

Najuočljiviji elementi dizajna su veliki okrugli modul kamera i dvobojna poleđina telefona. Oppo je iskoristio staklo za deo „leđa“ oko kamere, dok je ostatak napravljen od veganske kože. Prikazani video takođe otkriva da telefoni Oppo X7 serije imaju poseban taster za prebacivanje između standardnog i tišeg moda rada.

Ono što je posebno zanimljivo je da su sistem kamere Pro i Ultra modela opremljeni dve periskopske kamere. Ova inovativna funkcija odgovara glasinama koje su kružile internetom. Uz to, tekst na prstenu oko kamera otkriva žižnu daljinu od 135mm, što je ekvivalent periskopske kamere od oko 5,6X, kao i žižnu daljinu od 14mm za ultraširoku kameru sa otvorom blende f/1.8 za glavnu kameru.

Iako je Oppo najavio datum, 8. januar 2024. godine, za globalno lansiranje ovih uređaja, još uvek nema zvanične potvrde da će X7 serija biti dostupna van Kine. Ipak, ljubitelji tehnologije s nestrpljenjem očekuju da se to dogodi, posebno zbog reputacije koju je Oppo stekao sa svojim prethodnim modelom X6 Pro kao jednim od najboljih kamera telefona ove godine.

FAQ:

Pitanje: Kada će biti lansirani Oppo X7 telefoni?

Odgovor: Lansiranje se očekuje 8. januara 2024. godine.

Pitanje: Kakav je dizajn Oppo X7 telefona?

Odgovor: Telefon ima veliki okrugli modul kamera i dvobojnu poleđinu sa staklom oko kamere i veganskom kožom na ostalim delovima.

Pitanje: Kakve kamere ima Oppo X7 serija?

Odgovor: Serija ima dve periskopske kamere, žižnu daljinu od 135mm za zoom i ultraširoku kameru sa žižnom daljinom od 14mm i otvorom blende f/1.8 za glavnu kameru.

Pitanje: Hoće li Oppo X7 serija biti dostupna van Kine?

Odgovor: Za sada nema zvaničnih informacija o dostupnosti van Kine.