*EN Вештачка интелигенција

Pojedinosti o kamerama i dizajnu iPhone 16 serije koji bi vas mogli iznenaditi

Summary

Izvor: MacRumors Iako je zvanično predstavljanje iPhone 16 serije još uvek daleko, procurele su nove informacije o razvoju ovih pametnih telefona koje će sigurno obradovati ljubitelje tehnologije. Poznati dojavljivač Digital Chat Station otkrio je detalje o kamerama i specifikacijama iPhone […]

Pojedinosti o kamerama i dizajnu iPhone 16 serije koji bi vas mogli iznenaditi

Izvor: MacRumors

Iako je zvanično predstavljanje iPhone 16 serije još uvek daleko, procurele su nove informacije o razvoju ovih pametnih telefona koje će sigurno obradovati ljubitelje tehnologije.

Poznati dojavljivač Digital Chat Station otkrio je detalje o kamerama i specifikacijama iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max modela. Umesto direktnog citiranja, možemo reći da će ovi modeli imati senzor od 1/1.14 inča i periskopsko telefoto sočivo, što će doneti unapređene mogućnosti zuma i bolji prijem svetlosti primarnog senzora kod iPhone 16 Pro Max modela.

Još jedna zanimljiva informacija koju je dojavljivač saopštio je o promenama u dizajnu zadnjeg panela novih iPhone uređaja. Naime, iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max će imati zadnji panel napravljen od stakla i plastike koji će biti zajednički liven, slično kao i kod nekih kineskih Huawei modela.

Renderi budućih uređaja iPhone 16 Pro serije otkrili su novi „Capture“ taster, koji će sigurno uneti svežinu u korišćenje kamere na ovim pametnim telefonima. Takođe, primetne su promene na prednjoj strani telefona, gde će se nalaziti manji otvor za selfi kameru, poznat kao Dynamic Island, i unapređeni senzori tih kamera.

Sa ovim novim detaljima o kamerama i dizajnu, iPhone 16 serija zaista izgleda veoma intrigantno. Jedva čekamo da vidimo kako će se ove specifikacije preneti na stvarne uređaje i koliko će korisnici biti zadovoljni novim inovacijama.

BONUS VIDEO:

Pogledajte eksploziju iPhone 11 uređaja uživo.

Izvor: X / Clowwdie_

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Često postavljana pitanja o iPhone 16 seriji

1. Koje informacije su procurele o razvoju iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max modela?
– Dojavljivač Digital Chat Station otkrio je detalje o kamerama i specifikacijama ovih modela. Ova serija će imati senzor od 1/1.14 inča i periskopsko telefoto sočivo, što će doneti unapređene mogućnosti zuma i bolji prijem svetlosti primarnog senzora kod iPhone 16 Pro Max modela.

2. Kakve su promene u dizajnu zadnjeg panela novih iPhone uređaja?
– iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max će imati zadnji panel koji je napravljen od zajednički livenog stakla i plastike, slično kao kod nekih kineskih Huawei modela.

3. Šta su renderi budućih uređaja iPhone 16 Pro serije otkrili?
– Renderi su otkrili novi „Capture“ taster koji unosi svežinu u korišćenje kamere na ovim pametnim telefonima. Takođe, primetne su promene na prednjoj strani telefona, gde će biti manji otvor za selfi kameru, poznat kao Dynamic Island, i unapređeni senzori tih kamera.

Srodni linkovi:
Apple