*EN Вештачка интелигенција

Gejming konzole: Evolucija zabave kroz vreme

Summary

Nedavno je otkriven jedan zanimljiv video-snimak iz 1973. godine koji je postao prava senzacija među gejming entuzijastima. Reč je o reklami za prvu gejming konzolu na svetu – The Magnavox Odyssey. U ovom videu, koji je originalno emitovan na britanskom […]

Gejming konzole: Evolucija zabave kroz vreme

Nedavno je otkriven jedan zanimljiv video-snimak iz 1973. godine koji je postao prava senzacija među gejming entuzijastima. Reč je o reklami za prvu gejming konzolu na svetu – The Magnavox Odyssey.

U ovom videu, koji je originalno emitovan na britanskom javnom servisu (BBC), bračni par sedi u svojoj dnevnoj sobi gledajući televiziju. Iznenada se pojavi muškarac koji obraćajući se kameri kaže da je „Božić postao više stvar za televiziju“. Potom kreće da predstavlja konzolu i opisuje je kao „novu ideju iz SAD koja menja TV u igru za dvoje“.

Muškarac koji se pojavljuje u reklami je Rejmond Bakster, popularni voditelj naučno-tehnološke emisije na BBC-ju tokom 1970-ih i 1980-ih godina. On detaljno objašnjava gledaocima proces uključivanja i pokretanja konzole, uključujući isključivanje televizora i antene, povezivanje konzole sa TV-om i pokretanje igara. Takođe, Bakster objašnjava kako rade kontroleri i kako se biraju igre na konzoli.

Ova reklama predstavlja vredan istorijski dokument jer oslikava početak jedne revolucije u zabavi i razbibrizi. The Magnavox Odyssey je postavila temelje za razvoj gejming industrije kakvu danas poznajemo. Bez sumnje, ova inovacija je promenila našu percepciju televizije i otvorila vrata novim oblicima zabave.

U današnje vreme imamo priliku da uživamo u naprednim gejming konzolama koje pružaju neverovatno realistično iskustvo i omogućavaju nam da se povežemo sa igračima širom sveta. Bez sumnje, budućnost gejminga izgleda veoma uzbudljivo.

FAQ:
1. Kada je emitovana ova reklama?
– Reklama je originalno emitovana 1973. godine na britanskom javnom servisu (BBC).

2. Ko se pojavljuje u reklami?
– U reklami se pojavljuje Rejmond Bakster, popularni voditelj naučno-tehnološke emisije na BBC-ju tokom 1970-ih i 1980-ih godina.

3. Kakve igre je konzola nudila?
– Reklama pominje da konzola nudi različite vrste igara, ali detaljniji opis nije dat.

4. Kako rade kontroleri?
– Bakster u reklami objašnjava na koji način rade kontroleri, ali detaljniji opis nije dat.