*EN Вештачка интелигенција

Prva „međuzvezdana udica“ na svetu: Avi Leb u potrazi za vanzemaljskim materijalom

Summary

U dubinama Pacifičkog okeana leži tajanstvena crno-srebrna zver – prva „međuzvezdana udica“ koju je napravio kontroverzni harvardski fizičar Avi Leb. Ova jedinstvena skalamerija, sa metalnim istačkanim telom i ružičastom pupčanom vrpcom, trenutno je u lovu na vanzemaljske materijale. Sa idejom […]

Prva „međuzvezdana udica“ na svetu: Avi Leb u potrazi za vanzemaljskim materijalom

U dubinama Pacifičkog okeana leži tajanstvena crno-srebrna zver – prva „međuzvezdana udica“ koju je napravio kontroverzni harvardski fizičar Avi Leb. Ova jedinstvena skalamerija, sa metalnim istačkanim telom i ružičastom pupčanom vrpcom, trenutno je u lovu na vanzemaljske materijale. Sa idejom da pronađe kosmičke anomalije nakon svog prethodnog istraživanja komete Oumuamua, Leb je došao do „IM1″ – neobičnog meteorita koji je eksplodirao iznad Pacifičkog okeana 2014. godine. Ovi retki fragmenti, prečnika oko trećine milimetra, možda su poreklom iz udaljenog sunčevog sistema. Lebova analiza pokazuje da je IM1 međuzvezdanog porekla i kretao se brže od 95% obližnjih zvezda. Takođe, bio je izuzetno čvrst i nije se raspao tokom prolaska kroz atmosferu Zemlje. Međutim, studija o ovom meteoritu je prvobitno odbijena za objavljivanje zbog nedostatka detalja iz strogo poverljivih dokumenata.

FAQ:
1. Šta je „međuzvezdana udica“?
„Međuzvezdana udica“ je specifična skalamerija koju je kreirao Avi Leb, harvardski fizičar, kako bi proučavao vanzemaljski materijal.

2. Da li je IM1 pronađen vanzemaljski materijal?
IM1 je meteorit koji je eksplodirao iznad Pacifičkog okeana, a njegov poreklo je međuzvezdano, što ukazuje da bi mogao biti vanzemaljskog porekla.

3. Ko je Avi Leb?
Avi Leb je kontroverzni harvardski fizičar koji se bavi istraživanjem kosmičkih anomalija i vanzemaljskog materijala.