*EN Вештачка интелигенција

PlayStation obara rekorde: Broj mesečno aktivnih korisnika premašuje 123 miliona

Summary

PlayStation je nedavno objavio neverovatan uspeh, postigavši rekord u broju mesečno aktivnih korisnika (MAU). U decembru 2023. godine, PlayStation Network je imao 123 miliona MAU, što predstavlja značajan rast u odnosu na prethodnu godinu. Dok konkurentske platforme, poput Xbox-a i […]

PlayStation obara rekorde: Broj mesečno aktivnih korisnika premašuje 123 miliona

PlayStation je nedavno objavio neverovatan uspeh, postigavši rekord u broju mesečno aktivnih korisnika (MAU). U decembru 2023. godine, PlayStation Network je imao 123 miliona MAU, što predstavlja značajan rast u odnosu na prethodnu godinu.

Dok konkurentske platforme, poput Xbox-a i Steama, takođe imaju veliki broj korisnika, Sony-jev PlayStation je uspeo da nadmaši svoje rivale. Iako Xbox ima 120 miliona korisnika, a Steam čak 132 miliona, PlayStation je uspeo da ostvari rast i postavi novi rekord.

Interesantno je napomenuti da PlayStation ima manje prisustvo u PC prostoru u odnosu na Xbox i Steam. To može biti jedan od razloga zašto imaju manji broj korisnika. Ipak, njihovo fokusiranje na sopstveni PlayStation Network nalog može biti prednost za igrače koji žele iskusiti ekskluzivne naslove.

Iako se brojevi za Xbox i Steam za 2023. godinu još uvek nisu objavili, očekuje se da će konkurencija biti žestoka. Ovo je ujedno i pokazatelj da je gejming industrija popularnija nego ikada pre.

FAQ:

1. Koliko mesečno aktivnih korisnika ima PlayStation?
PlayStation je u decembru 2023. godine imao preko 123 miliona mesečno aktivnih korisnika.

2. Kako se PlayStation Network razlikuje od Xbox i Steama?
PlayStation Network je Sony-jeva platforma za online gejming i mrežne usluge. Xbox i Steam su takođe platforme za gejming, ali svaka ima svoje karakteristike i ekskluzivne naslove.

3. Šta može biti razlog manjeg broja korisnika na PlayStation-u u odnosu na Xbox i Steam?
Jedan od razloga može biti manje prisustvo PlayStation-a u PC prostoru, gde Xbox i Steam uživaju veću popularnost. Takođe, fokus PlayStation-a na svoj PlayStation Network nalog može uticati na broj korisnika.

4. Da li će se brojevi za Xbox i Steam za 2023. godinu povećati u odnosu na godinu pre?
Još uvek nije objavljeni brojevi za Xbox i Steam za 2023. godinu, ali se očekuje da će biti veliki, s obzirom na njihovu populaciju i popularnost među igračima.