*EN Вештачка интелигенција

Rekordni broj korisnika na PlayStation-u: PlayStation Network nadmašio Xbox i Steam

Summary

PlayStation je nedavno ostvario veliki uspeh kada je obelodanio da broji rekordni broj mesečno aktivnih korisnika (MAU). U decembru 2023. godine, PlayStation Network je imao impresivnih preko 123 miliona MAU, pokazujući značajan rast u odnosu na prethodnu godinu. Ova vest […]

Rekordni broj korisnika na PlayStation-u: PlayStation Network nadmašio Xbox i Steam

PlayStation je nedavno ostvario veliki uspeh kada je obelodanio da broji rekordni broj mesečno aktivnih korisnika (MAU). U decembru 2023. godine, PlayStation Network je imao impresivnih preko 123 miliona MAU, pokazujući značajan rast u odnosu na prethodnu godinu. Ova vest je potvrdila PlayStation kao vodeću gejming platformu.

Uprkos činjenici da i konkurentski Xbox i Steam imaju veliki broj korisnika, PlayStation je uspeo da se izdvoji kao pobednik. Xbox broji 120 miliona korisnika, dok Steam čak 132 miliona, ali je PlayStation uspeo da ih nadmaši i postavi novi rekord.

Interesantno je primetiti da PlayStation ima manje prisustvo na PC platformi u poređenju sa Xbox-om i Steam-om. Ova činjenica može biti jedan od razloga zašto PlayStation ima manji broj korisnika. Međutim, fokus PlayStation-a na sopstvenu PlayStation Network platformu može biti prednost za igrače koji žele iskusiti ekskluzivne naslove.

Iako još uvek nemamo podatke za Xbox i Steam za 2023. godinu, očekuje se da će konkurencija biti žestoka. To dodatno potvrđuje popularnost gejming industrije u današnje vreme.

FAQ:

  1. Koliko MAU ima PlayStation?
  2. PlayStation je u decembru 2023. godine imao preko 123 miliona mesečno aktivnih korisnika.

  3. Kako se PlayStation Network razlikuje od Xbox i Steama?
  4. PlayStation Network je platforma za online gejming i mrežne usluge koju pruža Sony, dok su Xbox i Steam takođe platforme za gejming sa svojim karakteristikama i ekskluzivnim naslovima.

  5. Šta može biti razlog manjeg broja korisnika na PlayStation-u u odnosu na Xbox i Steam?
  6. Jedan od razloga može biti manje prisustvo PlayStation-a na PC platformi, gde Xbox i Steam uživaju veću popularnost. Takođe, fokus PlayStation-a na sopstveni PlayStation Network nalog može uticati na broj korisnika.

  7. Da li se očekuje rast broja korisnika za Xbox i Steam u 2023. godini?
  8. Još uvek nisu objavljeni podaci za Xbox i Steam u 2023. godini, ali se očekuje da će broj korisnika biti visok, imajući u vidu njihovu popularnost među igračima.