*EN Вештачка интелигенција

PlayStation postavlja rekord u broju mesečno aktivnih korisnika

Summary

PlayStation je nedavno postigao neverovatan uspeh kada je obelodanio da ima rekordni broj mesečno aktivnih korisnika (MAU). U decembru 2023. godine, PlayStation Network je brojao više od 123 miliona MAU, pokazujući značajan rast u poređenju sa prethodnom godinom. Dok konkurentske […]

PlayStation postavlja rekord u broju mesečno aktivnih korisnika

PlayStation je nedavno postigao neverovatan uspeh kada je obelodanio da ima rekordni broj mesečno aktivnih korisnika (MAU). U decembru 2023. godine, PlayStation Network je brojao više od 123 miliona MAU, pokazujući značajan rast u poređenju sa prethodnom godinom.

Dok konkurentske platforme, poput Xbox-a i Steama, takođe imaju veliki broj korisnika, Sony-jev PlayStation je uspeo da izađe kao pobednik. Iako Xbox ima 120 miliona korisnika, a Steam čak 132 miliona, PlayStation je uspeo da nadmaši svoje rivale i postavi novi rekord.

Interesantno je primetiti da PlayStation ima manje prisustvo na PC-u u poređenju sa Xbox-om i Steam-om. Ova činjenica može biti jedan od razloga zašto imaju manji broj korisnika. Međutim, fokus PlayStation-a na sopstvenu PlayStation Network platformu može biti prednost za igrače koji žele iskusiti ekskluzivne naslove.

Iako brojevi za Xbox i Steam za 2023. godinu još uvek nisu objavljeni, očekuje se da će konkurencija biti žestoka. Ovo takođe pokazuje da je gejming industrija popularnija nego ikada pre.

FAQ:

  • 1. Koliko mesečno aktivnih korisnika ima PlayStation?
  • PlayStation je u decembru 2023. godine imao preko 123 miliona mesečno aktivnih korisnika.

  • 2. Kako se PlayStation Network razlikuje od Xbox i Steama?
  • PlayStation Network je platforma za online gejming i mrežne usluge koju pruža Sony. Xbox i Steam su takođe platforme za gejming, ali svaka od njih ima svoje karakteristike i ekskluzivne naslove.

  • 3. Šta može biti razlog manjeg broja korisnika na PlayStation-u u odnosu na Xbox i Steam?
  • Jedan od razloga može biti manje prisustvo PlayStation-a na PC platformi, gde Xbox i Steam uživaju veću popularnost. Takođe, fokus PlayStation-a na sopstveni PlayStation Network nalog može uticati na broj korisnika.

  • 4. Da li se očekuje rast broja korisnika za Xbox i Steam u 2023. godini?
  • Još uvek nisu objavljeni brojevi za Xbox i Steam u 2023. godini, ali se očekuje da će biti visoki, s obzirom na njihovu popularnost među igračima.