*EN Вештачка интелигенција

Nothing Phone (2a): Novi pametni telefon sa nevjerovatnim specifikacijama

Summary

Kompanija Nothing, osnovana od strane bivšeg suosnivača OnePlusa, ubrzo će predstaviti svoj najnoviji pametni telefon. Ovaj telefon, nazvan Nothing Phone (2a), već je certifikovan na raznim mjestima, što ukazuje na to da će uskoro biti dostupan korisnicima. Kao što smo […]

Nothing Phone (2a): Novi pametni telefon sa nevjerovatnim specifikacijama

Kompanija Nothing, osnovana od strane bivšeg suosnivača OnePlusa, ubrzo će predstaviti svoj najnoviji pametni telefon. Ovaj telefon, nazvan Nothing Phone (2a), već je certifikovan na raznim mjestima, što ukazuje na to da će uskoro biti dostupan korisnicima. Kao što smo nedavno saznali, telefon će biti predstavljen na Mobile World Congressu 2024, velikom događaju koji se održava krajem drugog mjeseca sljedeće godine.

Poznata internet stranica SmartPrix objavila je neke zapanjujuće informacije o specifikacijama ovog telefona. Prema izvorima, Nothing Phone (2a) će imati AMOLED ekran dijagonale 6,7 inča, rezolucije 1084 x 2412 piksela, sa stopom osvježavanja od 120 Hz. Ovaj impresivan ekran će biti proizveden od strane kineske kompanije BOE i Visionoxa, obećavajući oštru i živopisnu sliku.

Kao što se očekivalo, Nothing Phone (2a) će biti pokretan MediaTek Dimensity 7200 čipom, koji će pružiti moćne performanse i brzo upravljanje aplikacijama. Takođe, ovaj telefon će imati izvanredne kamere. Na poleđini će biti dva senzora kamere, uključujući Samsungov glavni senzor od 50 MP (S5KNG9) i ultraširoki senzor od 50 MP (Samsung SKJN1). Selfie kamera na prednjoj strani će imati senzor od 32 MP (IMX615), omogućavajući vam da uhvatite svaki trenutak sa izuzetnom jasnoćom.

Najzanimljiviji detalj je da će Nothing Phone (2a) biti dostupan u 4 verzije koje će se razlikovati po regionalnom tržištu. Ovo znači da će postojati verzija za Indiju, Evropu, Japan i globalno tržište, prilagođavajući se potrebama korisnika u ovim regionima. Međutim, još uvijek nije jasno da li će ovaj telefon biti dostupan u Sjedinjenim Američkim Državama ili Kini.

Ako ste ljubitelj različitih boja, Nothing Phone (2a) će biti dostupan u crnoj i bijeloj boji, kao iu drugim bojama koje će se možda pojaviti nakon početnog izdanja. Šta nas zapravo očekuje, znaćemo uskoro. Stay tuned!

FAQ:

Q: Kada će biti predstavljen Nothing Phone (2a)?
A: Nothing Phone (2a) će biti predstavljen na Mobile World Congressu 2024.

Q: Koje su specifikacije Nothing Phone (2a)?
A: Telefon će imati AMOLED ekran dijagonale 6,7 inča, rezolucije 1084 x 2412 piksela, sa stopom osvježavanja od 120 Hz. Pokretan je MediaTek Dimensity 7200 čipom i imaće dva senzora kamere na zadnjoj strani, kao i selfie kameru od 32 MP na prednjoj strani.

Q: Koji će boje biti dostupne za Nothing Phone (2a)?
A: Telefon će biti dostupan u crnoj i bijeloj boji, sa mogućim drugim bojama kasnije.

Q: Na kojim tržištima će biti dostupan Nothing Phone (2a)?
A: Telefon će biti dostupan u verzijama za Indiju, Evropu, Japan i globalno tržište, dok još uvijek nije poznato hoće li biti dostupan u Sjedinjenim Američkim Državama i Kini.