*EN Вештачка интелигенција

The Last of Us – Promena fokusa kompanije Naughty Dog

Summary

Naughty Dog, renomirani razvojni studio, nedavno je saopštio otkazivanje multiplayer verzije popularne video-igre The Last of Us. Ova vest je iznenadila mnoge fanove, ali donosi novu perspektivu na budućnost kompanije. Iz studija su objasnili da su bili zadovoljni putem kojim […]

The Last of Us – Promena fokusa kompanije Naughty Dog

Naughty Dog, renomirani razvojni studio, nedavno je saopštio otkazivanje multiplayer verzije popularne video-igre The Last of Us. Ova vest je iznenadila mnoge fanove, ali donosi novu perspektivu na budućnost kompanije.

Iz studija su objasnili da su bili zadovoljni putem kojim su krenuli sa razvojem The Last of Us Online, ali su došli do zaključka da bi podrška za ovaj segment zahtevala prevelike resurse. Umesto toga, odlučili su da se fokusiraju na dalji razvoj narativnih single player video-igara koje su ih definisale kao studio. Ova promena pristupa može se tumačiti kao potvrda da Naughty Dog želi da zadrži svoju reputaciju kao vodeći proizvođač kvalitetnih solo iskustava.

Izjave iz studija ukazuju na to da Naughty Dog radi na više od jedne video-igre u ovom trenutku. Iako nije otkriveno o kojim naslovima se radi, ova vest podstiče spekulacije o potencijalno uzbudljivim projektima koje možemo očekivati od ovog talentovanog tima.

Odluka o otkazivanju multiplayer verzije The Last of Us može biti razočaravajuća za neke igrače koji su se nadali online iskustvu na temelju popularne franšize. Međutim, fokusiranje na narativne single player igre pruža priliku za dalje produbljivanje priče i stvaranje nezaboravnih avantura.

Iako ova vest donosi promene, ostanak Naughty Doga posvećenom razvoju kvalitetnih video-igara i dalje ostaje siguran. Fanovi mogu biti uzbuđeni što će se usredsrediti na ono što najbolje rade i što ih je afirmisalo kao jedan od najvećih studija u industriji video-igara.

FAQ:
1. Zašto je Naughty Dog otkazao multiplayer verziju The Last of Us?
Naughty Dog je odlučio da otkazuje multiplayer verziju The Last of Us jer su shvatili da bi podrška za taj segment zahtevala previše resursa koji bi sprečili dalji razvoj kvalitetnih single-player igara.

2. Na čemu sada Naughty Dog radi?
Naughty Dog trenutno radi na više od jedne video-igre, ali detalji o tim projektima nisu otkriveni.

3. Da li će biti otkazani i drugi multiplayer naslovi studija Naughty Dog?
Trenutno nema informacija o tome da li će biti otkazani drugi multiplayer naslovi studija Naughty Dog.