*EN Вештачка интелигенција

ChatGPT – Novi konkurent Google Assistantu na Android uređajima?

Summary

U najnovijoj verziji ChatGPT aplikacije za Android, otkriven je skriveni kod koji pruža intrigantne mogućnosti korisnicima. Umesto da pokreću aplikaciju direktno, korisnici će moći da koriste ChatGPT putem male iskačuće ikone na dnu ekrana ili čak samo glasovnim pozivom. Ova […]

ChatGPT – Novi konkurent Google Assistantu na Android uređajima?

U najnovijoj verziji ChatGPT aplikacije za Android, otkriven je skriveni kod koji pruža intrigantne mogućnosti korisnicima. Umesto da pokreću aplikaciju direktno, korisnici će moći da koriste ChatGPT putem male iskačuće ikone na dnu ekrana ili čak samo glasovnim pozivom. Ova nova funkcionalnost bi mogla da bude direktna konkurencija Google Assistantu ili Siri pomoćniku na iPhone uređajima.

Istraživački tim portala AndroidAuthority slučajno je otkrio ovaj novi „prečica“ kod proučavajući najnoviju verziju aplikacije. Ova funkcija pruža korisnicima jednostavan pristup ChatGPT-u bez potrebe za otvaranjem aplikacije, obezbeđujući brži i efikasniji način komunikacije.

Kroz Quick Settings panel na Android uređajima, korisnici će moći da pronađu novu opciju koja je povezana sa ChatGPT-om. Ova opcija omogućava pristup ChatGPT-u bez suvišnih koraka, čineći ga dostupnim u svakom trenutku sa samo nekoliko dodira ekrana.

Ova nova funkcionalnost ChatGPT-a ima potencijal da izmeni način na koji korisnici komuniciraju sa svojim Android uređajima. Umesto dugotrajnih pretraga ili čekanja na pokretanje aplikacije, ChatGPT će omogućiti brz i jednostavan pristup informacijama, zadacima i interakciji sa uređajem pomoću glasa.

Da li će ChatGPT zaista zameniti Google Assistant ili Siri pomoćnika na Android uređajima ostaje da se vidi. Ipak, ova nova funkcionalnost pruža alternativu koja bi mogla privući ljude koji traže lakši i intuitivniji način komunikacije sa svojim uređajima.

Najčešća pitanja o novoj funkcionalnosti ChatGPT-a na Android uređajima

Šta je ChatGPT aplikacija?

ChatGPT je aplikacija zasnovana na veštačkoj inteligenciji koja omogućava korisnicima da komuniciraju sa svojim uređajem putem prirodnog jezika. Korisnici mogu postavljati pitanja, tražiti informacije ili uputstva, ali i obavljati druge zadatke bez potrebe za dodatnim koracima.

Kako se ChatGPT razlikuje od Google Assistanta ili Siri pomoćnika?

Iako sve ove aplikacije koriste veštačku inteligenciju, ChatGPT pruža alternativne načine komunikacije koji možda mogu biti brži i intuitivniji za neke korisnike. ChatGPT se može koristiti preko prečice u obliku iskačuće ikone ili glasovnim pozivom, omogućavajući brz pristup informacijama i interakciji sa uređajem.

Kako aktivirati ChatGPT koristeći prečicu?

Da biste aktivirali ChatGPT koristeći prečicu, jednostavno dodirnite ikonu za prečicu koja se pojavljuje na dnu ekrana. Nakon dodira, moći ćete postavljati pitanja ili dati komande koristeći prirodni jezik.

Koje su prednosti korišćenja ChatGPT-a putem prečice ili glasovnog poziva?

Korišćenje ChatGPT-a putem prečice ili glasovnog poziva omogućava brz, jednostavan i intuitivan pristup informacijama i zadacima. Možete postavljati pitanja ili dati komande koristeći prirodni jezik, bez potrebe da otvarate aplikaciju i prolazite kroz suvišne korake.