*EN Вештачка интелигенција

Microsoft planira da unapredi Notepad dodavanjem veštačke inteligencije

Summary

Američki tehnološki gigant, Microsoft, ima velike planove za svoju popularnu aplikaciju za uređivanje teksta, Notepad. Kompanija namerava da ugradi virtuelnog asistenta na bazi veštačke inteligencije (AI) pod nazivom Korajter (Cowriter). Umesto korišćenja tradicionalnih, statičnih alata za uređivanje teksta, Microsoft želi […]

Microsoft planira da unapredi Notepad dodavanjem veštačke inteligencije

Američki tehnološki gigant, Microsoft, ima velike planove za svoju popularnu aplikaciju za uređivanje teksta, Notepad. Kompanija namerava da ugradi virtuelnog asistenta na bazi veštačke inteligencije (AI) pod nazivom Korajter (Cowriter).

Umesto korišćenja tradicionalnih, statičnih alata za uređivanje teksta, Microsoft želi da korisnicima pruži iskustvo koje je inteligentno i prilagođeno njihovim potrebama. Korajter je veštačka inteligencija razvijena kako bi pomogla korisnicima u pisanju teksta pružajući predloge, sugestije i ispravke, slično realnom saradniku na pisanju.

Ovaj novi dodatak Notepad-u će omogućiti korisnicima da poboljšaju svoj stil pisanja, gramatiku i tačnost teksta. Korisnici će moći da dobiju predloge za reči, fraze ili čak ceo pasus koji bi mogli da koriste u svojim tekstovima. Asistent će takođe nuditi ispravke za pravopisne greške i gramatičke nedoslednosti kako bi se tekstovi ispravno i besprekorno napisali.

Korajter će koristiti napredne tehnike veštačke inteligencije kako bi se prilagodio individualnom stilu pisanja svakog korisnika. Algoritmi će analizirati prethodno napisane tekstove i učiti preferencije korisnika kako bi pružili personalizovane i relevantne predloge.

Ovaj novi dodatak će biti koristan za širok spektar korisnika, od studenata koji pišu radove, naučnika koji sastavljaju istraživačke članke, pa sve do svakodnevnih korisnika koji žele da unaprede svoje pisanje.

Korisnici mogu očekivati da će Korajter biti dostupan u narednim ažuriranjima Notepad aplikacije.


Najčešće postavljana pitanja (FAQ)

Šta je Korajter?

Korajter je virtuelni asistent na bazi veštačke inteligencije (AI) razvijen od strane kompanije Microsoft. Namenjen je unapređenju iskustva korisnika u Notepad aplikaciji za uređivanje teksta.

Koje funkcije pruža Korajter?

Korajter korisnicima pruža predloge, sugestije i ispravke prilikom pisanja teksta. Može pomoći u poboljšanju stila pisanja, gramatici i tačnosti teksta. Takođe pruža predloge za reči, fraze i ceo pasus koji bi mogli biti korisni korisnicima.

Kako Korajter koristi veštačku inteligenciju?

Korajter koristi napredne tehnike veštačke inteligencije kako bi analizirao prethodno napisane tekstove i naučio stil pisanja svakog korisnika. Na osnovu tih informacija, pruža personalizovane i relevantne predloge.

Kada će Korajter biti dostupan?

Korisnici mogu očekivati da će Korajter biti dostupan u narednim ažuriranjima Notepad aplikacije. Microsoft će obavestiti korisnike o tačnom datumu kada će ovaj dodatak biti dostupan.