*EN Вештачка интелигенција

Novi Windows 11 update će doneti iznenađenja korisnicima, ali će ukloniti popularne aplikacije

Summary

Umesto novog Windowsa 12, korisnici ove godine mogu očekivati novu nadogradnju za aktuelni Windows 11. Ova nadogradnja će doneti mnogo novih funkcija i poboljšanja, ali napuštaće neke aplikacije koje su deo Microsoftovog operativnog sistema već decenijama. Jedna od tih aplikacija […]

Novi Windows 11 update će doneti iznenađenja korisnicima, ali će ukloniti popularne aplikacije

Umesto novog Windowsa 12, korisnici ove godine mogu očekivati novu nadogradnju za aktuelni Windows 11. Ova nadogradnja će doneti mnogo novih funkcija i poboljšanja, ali napuštaće neke aplikacije koje su deo Microsoftovog operativnog sistema već decenijama.

Jedna od tih aplikacija je WordPad, koja više neće biti dostupna korisnicima. Microsoft se odlučio da ukloni ovu aplikaciju nakon 28 godina, verovatno zbog želje da korisnike usmeri ka Microsoft Wordu i Windows Notepadu. Iz kompanije su saopštili: „Preporučujemo Microsoft Word za bogate tekstualne dokumente kao što su .doc i .rtf, a Notepad za dokumente .txt“.

Iako su raniji izveštaji već nagoveštavali uklanjanje WordPada, Microsoft je sada zvanično potvrdio da ova aplikacija odlazi u istoriju. Međutim, WordPad nije jedina aplikacija koja će biti uklonjena. Veruje se da će novi update za Windows 11 označiti kraj za još neke popularne aplikacije, kao što su Cortana, Mail, Calendar, Maps, People i Movies & TV.

Ovaj potez kompanije može iznenaditi i razočarati neke korisnike, ali može se shvatiti i kao korak ka unapređenju i pojednostavljenju korisničkog iskustva. Fokusiranje na Microsoft Word i Windows Notepad može ponuditi korisnicima više mogućnosti i bolju funkcionalnost za njihove tekstualne dokumente. Uklanjanje drugih aplikacija može takođe doprineti bržem i efikasnijem radu sistema. Sve u svemu, novi Windows 11 update će sigurno doneti iznenađenja korisnicima i otvoriti put ka novim mogućnostima.

Česta pitanja o nadogradnji Windows 11:

1. Koje funkcije i poboljšanja donosi nadogradnja za Windows 11?
Nadogradnja za Windows 11 donosi mnogo novih funkcija i poboljšanja koja će unaprediti korisničko iskustvo.

2. Zašto će WordPad biti uklonjen?
WordPad će biti uklonjen nakon 28 godina jer Microsoft preporučuje korisnicima da koriste Microsoft Word za bogate tekstualne dokumente (.doc i .rtf) i Notepad za dokumente u .txt formatu.

3. Koji su drugi programi koji će biti uklonjeni uz novi update za Windows 11?
Osim WordPada, veruje se da će novi update za Windows 11 označiti kraj za aplikacije poput Cortane, Maila, Calendara, Mapsa, Peoplea i Movies & TV.

4. Zašto se odluka o uklanjanju aplikacija može shvatiti kao korak ka unapređenju?
Uklanjanje nekih aplikacija može se shvatiti kao korak ka unapređenju i pojednostavljenju korisničkog iskustva. Fokusiranje na Microsoft Word i Windows Notepad može ponuditi korisnicima više mogućnosti i bolju funkcionalnost za njihove tekstualne dokumente.

5. Kako će uklanjanje drugih aplikacija uticati na brzinu i efikasnost sistema?
Uklanjanje drugih aplikacija može doprineti bržem i efikasnijem radu sistema, što može biti od koristi korisnicima.

Srodni linkovi:
Microsoft