*EN Вештачка интелигенција

Novi sigurnosni mehanizam za zaštitu od krađe dolazi sa novim iOS 17.3

Summary

Apple planira da uvede novu bezbednosnu funkciju u svom operativnom sistemu iOS 17.3 koja će znatno otežati lopovima da pristupe vašim podacima i finansijskim informacijama. Umesto da se oslanjaju samo na lozinku za zaključavanje ekrana, korisnici će morati da koriste […]

Novi sigurnosni mehanizam za zaštitu od krađe dolazi sa novim iOS 17.3

Apple planira da uvede novu bezbednosnu funkciju u svom operativnom sistemu iOS 17.3 koja će znatno otežati lopovima da pristupe vašim podacima i finansijskim informacijama. Umesto da se oslanjaju samo na lozinku za zaključavanje ekrana, korisnici će morati da koriste Face ID ili Touch ID kako bi pristupili ili promenili osetljive podatke na svom uređaju.

Ova nova sigurnosna funkcija je rezultat otkrića ranjivosti koje je objavio Wall Street Journal u svom izveštaju. Testiranje je već u toku u 17.3 beta verziji od decembra prošle godine, ali Apple nije precizirao kada će tačno biti dostupna za sve korisnike.

Osim zaštite od ukradenih uređaja, ova funkcija će takođe omogućiti korisnicima da odlože izvršavanje određenih promena na svom telefonu. Na primer, ukoliko lopov uspe da fizički ukrade uređaj, neće moći odmah promeniti lozinku ili pristupiti finansijskim podacima, već će morati da sačeka određeno vreme, što će korisnicima dati dodatno vreme da reaguju i zaštite svoje podatke.

Apple nastavlja da radi na unapređenju sigurnosti svojih uređaja kako bi korisnici imali mirnu glavu kada je u pitanju privatnost i zaštita podataka. Sa novim iOS 17.3, Apple je uveo inovativan pristup u borbi protiv krađe i neovlašćenog pristupa podacima koji bi mogao da olakša život mnogim korisnicima. Bezbednost je uvek prioritet, a Apple ovim potezom nastavlja da prednjači u industriji.

Česta pitanja (FAQ):

1. Šta je nova bezbednosna funkcija koju Apple planira da uvede?
Apple planira da uvede novu bezbednosnu funkciju u svom operativnom sistemu iOS 17.3 koja će korisnicima zaštititi podatke i finansijske informacije. Umesto lozinke za zaključavanje ekrana, korisnici će morati da koriste Face ID ili Touch ID kako bi pristupili osetljivim podacima na svom uređaju.

2. Koji je razlog za uvodjenje ove sigurnosne funkcije?
Ova nova sigurnosna funkcija je rezultat otkrića ranjivosti koje je objavio Wall Street Journal u svom izveštaju. Apple želi da obezbedi dodatnu zaštitu od potencijalnih krađa uređaja i neovlašćenog pristupa podacima.

3. Da li već možemo da koristimo ovu funkciju?
Testiranje ove funkcije je već u toku u 17.3 beta verziji od decembra prošle godine. Međutim, Apple nije precizirao kada će tačno biti dostupna za sve korisnike.

4. Koje su prednosti ove sigurnosne funkcije?
Ova funkcija omogućava korisnicima da odlože izvršavanje određenih promena na svom telefonu. Na primer, ukoliko lopov ukrade uređaj, neće moći odmah promeniti lozinku ili pristupiti finansijskim podacima, već će morati da sačeka određeno vreme. To korisnicima daje dodatno vreme da reaguju i zaštite svoje podatke.

5. Kakav je stav Apple-a o sigurnosti i zaštiti podataka?
Apple nastavlja da radi na unapređenju sigurnosti svojih uređaja kako bi korisnicima pružio mirnu glavu kada je u pitanju privatnost i zaštita podataka. Sa novim iOS 17.3, Apple uvodi inovativan pristup u borbi protiv krađe i neovlašćenog pristupa podacima, postavljajući bezbednost kao prioritet.

Definicije ključnih pojmova:

– iOS: Operativni sistem za Apple mobilne uređaje, kao što su iPhone i iPad.
– Bezbednosna funkcija: Set mera i alata za zaštitu podataka od neovlašćenog pristupa.
– Face ID: Tehnologija prepoznavanja lica koja omogućava korisnicima da se autentično prijave na uređaj.
– Touch ID: Tehnologija prepoznavanja otiska prsta koja omogućava korisnicima da se autentično prijave na uređaj.

Sugerišani linkovi:

Apple.com: Zvanična Apple stranica na srpskom jeziku.
Apple iPhone: Informacije o iPhone uređajima na zvaničnoj Apple stranici.