*EN Вештачка интелигенција

Novi Samsung Exynos 2400 procesor poboljšava performanse pametnih telefona Galaxy S24 i S24+

Summary

Samsung je nedavno predstavio svoj najnoviji inovativni proizvod – Exynos 2400 Deca-Core procesor, koji će pokretati pametne telefone Galaxy S24 i S24+ na evropskom tržištu. Ovaj procesor donosi značajna poboljšanja u termalnom upravljanju, zahvaljujući tehnologiji Fan-out Wafer Level Package (FOWLP). […]

Novi Samsung Exynos 2400 procesor poboljšava performanse pametnih telefona Galaxy S24 i S24+

Samsung je nedavno predstavio svoj najnoviji inovativni proizvod – Exynos 2400 Deca-Core procesor, koji će pokretati pametne telefone Galaxy S24 i S24+ na evropskom tržištu. Ovaj procesor donosi značajna poboljšanja u termalnom upravljanju, zahvaljujući tehnologiji Fan-out Wafer Level Package (FOWLP). Umesto korišćenja direktnog citata, možemo reći da Samsungova tehnologija FOWLP pruža više prostora za I/O konekcije i efikasan prenos električnih signala.

Kako bi poboljšali termalnu efikasnost, Exynos 2400 koristi paketiranje sa manjim otporom toplote, omogućavajući uređaju da ostane hladan čak i tokom intenzivnih korisničkih aktivnosti. Prednost ovog procesora je i smanjenje veličine uređaja za čak 40% i debljine za 30% eliminacijom supstrata.

Jedan od izveštaja ukazuje na to da Samsung Galaxy S24+ pokretan Exynos 2400 procesorom pruža bolje performanse u odnosu na Samsung Galaxy S24 Ultra sa Snapdragon 8 Gen 3 procesorom. Međutim, dok ne budu dostupni zvanični uporedni testovi, potrebno je biti oprezan prilikom tumačenja ovih podataka.

Osim impresivnih performansi, Exynos 2400 dolazi sa hexa-core Samsung Xclipse 940 GPU, koji postiže vrhunske rezultate u 3D Mark testovima. U testu Wildlife Extreme, GPU postiže rezultat od 4231, što je na nivou sa Apple A17 Pro čipom i dvostruko bolji rezultat od prethodne verzije Exynos 2200 koja se koristila u Galaxy S22.

Iako su raniji izveštaji ukazivali na visoku potrošnju energije Xclipse 940 GPU-a u Exynos 2400 procesoru, novi podaci nagoveštavaju da je potrošnja energije gotovo jednaka onoj kod konkurencije, naročito kada je reč o GPU-u. Takođe se navodi da Samsungov 4LPP+ proces, iako inferiorniji od Snapdragonovog TSMC-ovog N4P procesa u performansama, pruža sličnu potrošnju energije.

Sa predstavljanjem Exynos 2400 procesora, Samsung je još jednom potvrdio svoju opredeljenost za kontinuirano unapređivanje i inovacije u području mobilnih tehnologija. Galaxy S24 i S24+ telefoni sa ovim impresivnim procesorom će sigurno pružiti vrhunske performanse i još bolje korisničko iskustvo.

Često postavljana pitanja (FAQ):

1. Šta je Exynos 2400 Deca-Core procesor?
Exynos 2400 Deca-Core procesor je najnoviji inovativni proizvod kompanije Samsung. On će pokretati pametne telefone Galaxy S24 i S24+ na evropskom tržištu. Ovaj procesor donosi značajna poboljšanja u termalnom upravljanju zahvaljujući tehnologiji FOWLP.

2. Šta je Fan-out Wafer Level Package (FOWLP)?
Fan-out Wafer Level Package (FOWLP) je tehnologija koju koristi Samsungova Exynos 2400 Deca-Core procesor. Ona pruža više prostora za I/O konekcije i efikasan prenos električnih signala.

3. Kako Exynos 2400 Deca-Core procesor poboljšava termalnu efikasnost?
Exynos 2400 Deca-Core procesor koristi paketiranje sa manjim otporom toplote, što omogućava uređaju da ostane hladan čak i tokom intenzivnih korisničkih aktivnosti. Takođe, njegova primena omogućava smanjenje veličine uređaja za 40% i debljine za 30% eliminacijom supstrata.

4. Da li Exynos 2400 procesor pruža bolje performanse od Snapdragon 8 Gen 3 procesora?
Izveštaji ukazuju da Samsung Galaxy S24+ sa Exynos 2400 procesorom pruža bolje performanse u odnosu na Samsung Galaxy S24 Ultra sa Snapdragon 8 Gen 3 procesorom. Međutim, dok ne budu dostupni zvanični uporedni testovi, potrebno je biti oprezan prilikom tumačenja ovih podataka.

5. Koje su performanse hexa-core Samsung Xclipse 940 GPU-a?
hexa-core Samsung Xclipse 940 GPU dolazi uz Exynos 2400 procesor i postiže vrhunske rezultate u 3D Mark testovima. U testu Wildlife Extreme, GPU postiže rezultat od 4231, što je na nivou sa Apple A17 Pro čipom i dvostruko bolji rezultat od prethodne verzije Exynos 2200.

6. Kakva je potrošnja energije Exynos 2400 procesora?
Iako su raniji izveštaji ukazivali na visoku potrošnju energije Xclipse 940 GPU-a u Exynos 2400 procesoru, novi podaci sugerišu da je potrošnja energije gotovo jednaka konkurenciji, naročito kada je reč o GPU-u. Takođe se navodi da Samsungov 4LPP+ proces pruža sličnu potrošnju energije kao Snapdragonov TSMC-ov N4P proces.

7. Šta možemo očekivati od Galaxy S24 i S24+ telefona sa Exynos 2400 procesorom?
Galaxy S24 i S24+ telefoni sa Exynos 2400 procesorom će sigurno pružiti vrhunske performanse i još bolje korisničko iskustvo, potvrđujući Samsungovu opredeljenost za kontinuirano unapređivanje i inovacije u području mobilnih tehnologija.

Srodne veze:
Samsung Srbija
Samsung Galaxy S serija