*EN Вештачка интелигенција

Novi Realme telefon sa periskopskom kamerom od preko 200 MP stiže na CES 2024

Summary

Već više od nedelju dana, kineska kompanija Realme najavljuje svoj novi pametni telefon koji će sadržati jaku periskopsku kameru, koja nudi „više nego 200 MP“, a sada otkriva da će ga zvanično predstaviti sutra u Las Vegasu, na CES 2024. […]

Novi Realme telefon sa periskopskom kamerom od preko 200 MP stiže na CES 2024

Već više od nedelju dana, kineska kompanija Realme najavljuje svoj novi pametni telefon koji će sadržati jaku periskopsku kameru, koja nudi „više nego 200 MP“, a sada otkriva da će ga zvanično predstaviti sutra u Las Vegasu, na CES 2024. Iako se ime samog telefona još uvek drži u tajnosti, spekuliše se da će biti nazvan Realme 12 Pro+.

Novi Realme telefon će biti rezultat saradnje sa američkom kompanijom Qualcomm, koja je obezbedila čipset za ovaj uređaj. Ova saradnja će omogućiti implementaciju „revolucionarne tehnologije slika“, koju je Realme nagovestio na društvenim mrežama. Na Twitteru, kompanija je koristila hešteg „PeriscopeOver200MP“ kako bi najavila periskopsku kameru visoke rezolucije.

Realme 12 Pro+ će biti opremljen AMOLED ekranom dijagonale 6,7 inča sa rezolucijom od 1080p. Telefon će takođe imati tri kamere na zadnjoj strani i jednu napred. Prema informacijama sa TENAA listinga, Realme 12 Pro+ će podržavati periskopsku kameru od preko 200 MP, ali još uvek nije otkriveno šta tačno ova kamera podrazumeva.

Iako su se pojavile insajderske informacije o procesoru ovog telefona, zvanične potvrde nema. Pretpostavlja se da će Realme 12 Pro+ biti pokretan Snapdragon 7s Gen 2 čipsetom, ali više detalja će biti otkriveno na predstojećem događaju.

Realme se pridružuje svetu tehnologije na CES 2024, sa ciljem da impresionira svoju publiku sa inovativnom periskopskom kamerom i visokom rezolucijom. Svi detalji će biti otkriveni sutra na zvaničnoj predstavci telefona, koju s nestrpljenjem očekuju fanovi brenda.