*EN Вештачка интелигенција

Razer predstavlja dva nova laptopa sa OLED ekranima na CES 2024 sajmu

Summary

Kompanija Razer je najavila dolazak dva nova Blade laptopa koji će biti predstavljeni na predstojećem CES 2024 tehnološkom sajmu u Las Vegasu. Ova dva laptopa, Razer Blade 16 i Razer Blade 18, dolaze sa impresivnim OLED ekranima koji će pružiti […]

Razer predstavlja dva nova laptopa sa OLED ekranima na CES 2024 sajmu

Kompanija Razer je najavila dolazak dva nova Blade laptopa koji će biti predstavljeni na predstojećem CES 2024 tehnološkom sajmu u Las Vegasu. Ova dva laptopa, Razer Blade 16 i Razer Blade 18, dolaze sa impresivnim OLED ekranima koji će pružiti nezaboravno iskustvo korisnicima.

Novi Razer Blade 16 će biti prvi laptop na svetu sa OLED ekranom od 16 inča i brzinom osvežavanja od 240 Hz. Ovaj ekran je rezultat saradnje sa kompanijom Samsung Display, a pored visoke rezolucije QHD+ i brze brzine osvežavanja, karakteriše ga i vreme odziva od 0,2 ms. Ovaj ekran takođe poseduje VESA sertifikat ClearMR 11000 koji garantuje oštrinu slike i minimalno zamućenje pokreta. Sa kontrastnim odnosom od 1.000.000:1 i sertifikatom VESA DisplayHDR Trie Black 500, ovaj ekran će oduševiti ljubitelje igara svojim kvalitetom prikaza.

S druge strane, Razer Blade 18 će imati osamnaestoinčni 4K OLED ekran sa brzinom osvežavanja od 165 Hz. Ovaj ekran će imati vreme odziva od 3 ms i podršku za Nvidia G-Sync tehnologiju. Razer tvrdi da će ovaj ekran pokrivati 100 posto DCI-P3 spektra boja, što znači da će slike biti izuzetno živopisne i bogate bojama.

Oba laptopa su izrađena od visokokvalitetne CNC aluminijumske „unibodi“ konstrukcije i imaju 16:10 odnos stranica. Takođe, imaju ultra tanak okvir i visok odnos ekrana i tela od „do“ 89 posto.

Više detalja o specifikacijama ovih laptopa saznaćemo između 9. i 12. januara tokom CES 2024 tehnološkog sajma. Razer Blade laptopi su već dobili Calman sertifikat za tačnost boja, što je još jedan pokazatelj njihovog vrhunskog kvaliteta.

FAQ

1. Koji laptop će imati OLED ekran?

Razer Blade 16 će biti prvi laptop na svetu sa OLED ekranom od 16 inča.

2. Kako se razlikuju novi Razer Blade laptopi od prethodnih modela?

Novi Razer Blade laptopi dolaze sa impresivnim OLED ekranima koji pružaju vrhunsko iskustvo korisnicima. Oba laptopa su izrađena od kvalitetne aluminijumske konstrukcije i imaju tanak okvir i visok odnos ekrana i tela.

3. Koje su specifikacije Razer Blade 18 laptopa?

Specifikacije Razer Blade 18 laptopa će biti otkrivene tokom CES 2024 sajma, ali znamo da će imati osamnaestoinčni 4K OLED ekran sa brzinom osvežavanja od 165 Hz i podrškom za Nvidia G-Sync tehnologiju.

4. Kada će detaljnije informacije o Razer Blade laptopima biti dostupne?

Više detalja o specifikacijama novih Razer Blade laptopa saznaćemo između 9. i 12. januara tokom CES 2024 tehnološkog sajma.