*EN Вештачка интелигенција

Princeza od Persije: Povratak na maternji jezik

Summary

Ubisoft je nakon dugih 14 godina vratio Princa od Persije na gejming scenu. Ali ovoga puta, Princ ne govori engleski jezik, već svoj maternji jezik – persijski, odnosno farsi. Nova igra, „Princeza od Persije: Poslednja kruna“, predstavlja prvi nastavak u […]

Princeza od Persije: Povratak na maternji jezik

Ubisoft je nakon dugih 14 godina vratio Princa od Persije na gejming scenu. Ali ovoga puta, Princ ne govori engleski jezik, već svoj maternji jezik – persijski, odnosno farsi. Nova igra, „Princeza od Persije: Poslednja kruna“, predstavlja prvi nastavak u dugovečnoj franšizi koji je lokalizovan na farsi, jezik iz kog potiče sam Princ.

Igru je razvio Ubisoft Monpelje, francuski studio koji je najpoznatiji po razvoju igara kao što su „Assassin’s Creed“, ali i kvalitetnih 2D „skrol“ igara kao što su „Rayman Legends“ i „Valiant Hearts“. Princ je oduvek bio inspirisan persijskom mitologijom i iranskom kulturom, ali je ovo prvi put da je igra lokalizovana na farsi jezik kako bi iskazala poštovanje prema Persiji i Iranu.

Uz autentičnu atmosferu i modernizovanu grafiku inspirisanu Sony-evim animiranim filmom, igra donosi i elemente zoroastrističke religije, koja je osnovana na teritoriji današnjeg Irana. Ova odluka je izazvala oduševljenje fanova igre i persijske kulture, koji smatraju da je Ubisoft napravio veliki korak napred u predstavljanju i poštovanju iranske kulture.

„Princeza od Persije: Poslednja kruna“ je 2,5D akciona „skrol“ igra dostupna za sve platforme, a postoji i Deluxe izdanje koje donosi dodatni sadržaj. Svi zainteresovani mogu besplatno preuzeti demo igre sa sajta izdavača. Ubisoft je ovom igrom uspeo da pomeri granice i pruži svež i inovativan doživljaj jedne od najpoznatijih igara u gejming industriji.

Često postavljana pitanja

Ko je razvio igru „Princeza od Persije: Poslednja kruna“?

Igru je razvio Ubisoft Monpelje, francuski studio koji je deo kompanije Ubisoft.

Koja je tema igre „Princeza od Persije: Poslednja kruna“?

Glavna tema igre je avantura Princa od Persije, inspirisana persijskom mitologijom i iranskom kulturom.

Koje su platforme na kojima je igra dostupna?

Igra je dostupna za sve platforme.

Da li postoji dodatni sadržaj u Deluxe izdanju igre?

Da, postoji dodatni sadržaj u Deluxe izdanju igre.