*EN Вештачка интелигенција

Novi mehanički tasteri na iPhone 16 seriji omogućuju napredne funkcije

Summary

Tasteri na iPhone-u su oduvek bili važan deo iskustva korisnika. Ovoga puta, Apple je pripremio nešto novo i revolucionarno za iPhone 16 seriju. Iako su ranije informacije navodile da će novi taster biti kapacitivni, sa sposobnošću simuliranja pritiska putem vibracija, […]

Novi mehanički tasteri na iPhone 16 seriji omogućuju napredne funkcije

Tasteri na iPhone-u su oduvek bili važan deo iskustva korisnika. Ovoga puta, Apple je pripremio nešto novo i revolucionarno za iPhone 16 seriju.

Iako su ranije informacije navodile da će novi taster biti kapacitivni, sa sposobnošću simuliranja pritiska putem vibracija, najnovije informacije otkrivaju drugačiju priču. Prema izvoru The Information, novi taster je mehanički, ali sa dodatnim kapacitivnim funkcijama koje ga čine osetljivim i na dodir i na pritisak.

Ovakva kombinacija mehaničkog i kapacitivnog tastera omogućuje iPhone 16 da ponudi napredne funkcije. Na primer, korisnici će moći da kontrolišu zumiranje preko ekrana pomeranjem prsta levo ili desno. Takođe, lagani pritisak na tasteru će omogućiti brzo fokusiranje na objekat.

Testiranje novog tastera je već u toku kako bi bio potpuno spreman za iPhone 16 seriju. Očekuje se da će novi taster biti prisutan kako na standardnim modelima, tako i na Pro modelima.

Ovo nije prvi put da Apple donosi novitete u vezi tastera na svojim telefonima. Prošle godine, iPhone 15 Pro i Pro Max su dobili mehanički Action Button koji je zamenio svič za zvuk koji se nalazio sa leve strane.

U svakom slučaju, novi mehanički tasteri na iPhone 16 seriji pružaju korisnicima dodatne mogućnosti i unapređeno iskustvo. Sa nestrpljenjem očekujemo da vidimo kako će se ove nove funkcije uklopiti u svakodnevnu upotrebu i dodatno poboljšati naše iskustvo sa iPhone telefonom.

FAQ:

1. Koji je novi taster koji će se pojaviti na iPhone 16 seriji?
Novi taster na iPhone 16 seriji je kombinacija mehaničkog i kapacitivnog tastera s dodatnim funkcijama za osetljivost na dodir i pritisak.

2. Koje napredne funkcije će novi taster omogućiti?
Novi taster će omogućiti korisnicima kontrolu zumiranja pomeranjem prsta levo ili desno preko ekrana. Takođe, laganim pritiskom na tasteru će se omogućiti brzo fokusiranje na objekat.

3. Da li će novi taster biti prisutan na oba iPhone 16 modela?
Da, očekuje se da će novi taster biti prisutan kako na standardnim modelima, tako i na Pro modelima iPhone 16 serije.

4. Da li je ovo prvi put da Apple menja tastere na svojim telefonima?
Ne, prošle godine iPhone 15 Pro i Pro Max su dobili mehanički Action Button koji je zamenio svič za zvuk koji se nalazio sa leve strane.

Key Terms/Jargon Definitions:

– kapacitivni taster: Taster koji reaguje na dodir putem kapaciteta električnog polja koji korisnici generišu prstima.
– switch za zvuk: Taster na telefonu koji se koristi za podešavanje zvuka ili tihog režima.

Related Links:

Link za Apple