*EN Вештачка интелигенција

Lenovo predstavlja revolucionarni hibridni laptop sa dvostrukom funkcionalnošću

Summary

Lenovo je predstavio novi ThinkBook Plus Gen 5 Hibrid laptop koji revolucionarno menja način na koji korisnici mogu raditi na svojim uređajima. Ovaj inovativni laptop kombinuje dva različita operativna sistema, što ga čini izvanredno jedinstvenim u svetu hibridnih uređaja. Umesto […]

Lenovo predstavlja revolucionarni hibridni laptop sa dvostrukom funkcionalnošću

Lenovo je predstavio novi ThinkBook Plus Gen 5 Hibrid laptop koji revolucionarno menja način na koji korisnici mogu raditi na svojim uređajima. Ovaj inovativni laptop kombinuje dva različita operativna sistema, što ga čini izvanredno jedinstvenim u svetu hibridnih uređaja.

Umesto klasičnog laptop-tablet spoja, ThinkBook Plus Gen 5 predstavlja pravi spoj dva odvojena uređaja – Android računara i Windows računara – u jednoj jedinici. Kada se koristi u laptop režimu, ovaj uređaj funkcioniše kao Windows računar sa Intel Core Ultra 7 procesorom, terabajtom SSD-a i do 32 GB RAM memorije. Međutim, kada se odvoji OLED ekran dužine dijagonale od 14 inča i 2,5K rezolucije, uređaj se pretvara u Android tablet sa ekranom na dodir, Qualcomm Snapdragon 8+ čipom, 12 GB RAM-a i prednjom i zadnjom kamerom.

Drugi režim je posebno koristan uz Lenovo Tab Pen Plus za prezentaciju slajdova. Svaki deo ovog uređaja ima posebnu bateriju, što omogućava njihovo nezavisno ili zajedničko korišćenje. Takođe je moguće bežično povezivanje tastature kao dodatka za tablet, a „Hybrid Stream“ režim omogućava korisnicima pristup Android aplikacijama sa strane laptopa.

Iako je prvobitno dizajniran za kreatore medijskog sadržaja, dizajnere i logističke profesionalce, ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid je fleksibilan i može zadovoljiti gotovo sve korisnike. Ovaj jedinstveni uređaj će biti dostupan na tržištu u drugom kvartalu ove godine, počevši od cene od 1.999 dolara.

FAQ

1. Koji su operativni sistemi podržani na Lenovo ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid laptopu?
Na ThinkBook Plus Gen 5 Hibrid laptopu podržani su Android operativni sistem i Windows operativni sistem.

2. Koje su specifikacije Lenovo ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid laptopa?
ThinkBook Plus Gen 5 Hibrid laptop ima Intel Core Ultra 7 procesor, terabajt SSD-a, do 32 GB RAM memorije, OLED ekran dijagonale 14 inča i 2,5K rezolucije, Qualcomm Snapdragon 8+ čip, 12 GB RAM-a i prednju i zadnju kameru.

3. Kako se koristi ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid laptop u tablet režimu?
Kada se odvoji ekran od tastature, ThinkBook Plus Gen 5 Hibrid laptop se pretvara u Android tablet sa dodirnim ekranom.

4. Koliko košta Lenovo ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid laptop i kada će biti dostupan na tržištu?
Početna cena ThinkBook Plus Gen 5 Hibrid laptopa će biti 1.999 dolara, a očekuje se da će biti dostupan na tržištu u drugom kvartalu ove godine.