*EN Вештачка интелигенција

Nova Samsung Galaxy S24 serija dolazi sa Snapdragon i Exynos čipovima

Summary

Još samo nekoliko dana je ostalo do predstavljanja Samsung Galaxy S24 serije. Malo je nepoznatih detalja o modelima iz ove serije, a najnoviji izvještaj potvrđuje razočaravajuće vijesti za Galaxy fanove u Evropi. Novi izvještaj otkriva da će Samsung Galaxy S24 […]

Nova Samsung Galaxy S24 serija dolazi sa Snapdragon i Exynos čipovima

Još samo nekoliko dana je ostalo do predstavljanja Samsung Galaxy S24 serije. Malo je nepoznatih detalja o modelima iz ove serije, a najnoviji izvještaj potvrđuje razočaravajuće vijesti za Galaxy fanove u Evropi.

Novi izvještaj otkriva da će Samsung Galaxy S24 i Galaxy S24+ biti dostupni evropskim kupcima sa Exynosom 2400 čipom. Ove informacije potvrđuje WinFuture. Sa druge strane, Galaxy S24 Ultra će stići sa Snapdragon 8 Gen 3 čipom.

Exynos 2400 ima CPU jezgre koje rade na nižim frekvencijama u poređenju sa Snapdragonom 8 Gen 3, a one će biti još niže u poređenju sa Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy čipom.

Podsjećamo da su se ova dva čipa nedavno pojavila na novom testu, koji je pokazao napredak Exynosa i manji zaostatak za Snapdragonom. Iako Snapdragon i dalje ima prednost, treba naglasiti da će toplota i efikasnost biti mnogo važni u smislu koliko će snage trošiti kada rade zahtjevne zadatke.

Samsung Galaxy S24 serija će biti predstavljena na prvom Samsungovom Galaxy Unpacked događaju za ovu godinu, koji će biti održan 17.01.2024. godine. Događaj će započeti u 10:00 po pacifičkom vremenu, odnosno u 19:00 po srednjeevropskom vremenu.

VIA