*EN Вештачка интелигенција

Novi iPhone 16 Pro Max će doneti napredak u optičkom sektoru

Summary

Najnovije insajderske informacije otkrivaju da će predstojeći iPhone 16 Pro Max doneti poboljšanja u optičkom sektoru. Premda će glavna kamera zadržati isti broj megapiksela kao i prethodne godine, ovaj telefon će imati novi Sony senzor, što će predstavljati nadogradnju u […]

Novi iPhone 16 Pro Max će doneti napredak u optičkom sektoru

Najnovije insajderske informacije otkrivaju da će predstojeći iPhone 16 Pro Max doneti poboljšanja u optičkom sektoru. Premda će glavna kamera zadržati isti broj megapiksela kao i prethodne godine, ovaj telefon će imati novi Sony senzor, što će predstavljati nadogradnju u odnosu na prethodni model.

Detalji o Sony IMX903 senzoru su već procurili prošle godine, ali Apple nije odmah prihvatio korišćenje ove tehnologije za svoje uređaje. Iako je kamera iPhone 15 Pro Max telefona bila pohvaljena, kompanija je odlučila da preskoči upotrebu ovog senzora. Međutim, novi model će doneti fizički veći senzor, veličine 1/1,14 inča, sa podrškom za napredne tehnološke funkcije.

Postoje i glasine da će iPhone 16 Pro Max imati „super“ periskopsko telefoto sočivo, što će korisnicima pružiti još bolje mogućnosti za zumiranje. Ove glasine se slažu sa prethodnim informacijama, ali takođe postoje i navodi da Apple planira unapređenje oba Pro modela kako bi korisnicima pružio veći izbor.

Važno je napomenuti da se trenutno samo spekuliše o novom senzoru za iPhone 16 Pro Max, dok nema informacija o „običnom“ iPhone 16 Pro modelu. Postoji mogućnost da će Apple pokušati da smanji troškove komponenti koristeći prethodnu generaciju senzora za ovaj model, ali je još rano za donošenje bilo kakvih zaključaka. U svakom slučaju, novi iPhone 16 Pro Max će doneti značajne napretke u optičkom sektoru i pružiti korisnicima još bolje iskustvo fotografisanja.

FAQ o iPhone 16 Pro Max

1. Koji su glavni optički unapređenja predstojećeg iPhone 16 Pro Max?
– Iako će glavna kamera zadržati isti broj megapiksela, ovaj telefon će imati novi Sony senzor, koji će predstavljati nadogradnju u odnosu na prethodni model.

2. Šta je Sony IMX903 senzor i zašto je bitan za iPhone 16 Pro Max?
– Sony IMX903 senzor je fizički veći senzor veličine 1/1,14 inča koji će biti ugrađen u ovaj model. On će omogućiti podršku za napredne tehnološke funkcije i poboljšati kvalitet fotografija.

3. Da li će iPhone 16 Pro Max imati periskopsko telefoto sočivo?
– Postoje glasine da će iPhone 16 Pro Max imati „super“ periskopsko telefoto sočivo, što će korisnicima pružiti bolje mogućnosti za zumiranje.

4. Da li će iPhone 16 Pro Max biti jedini model sa novim optičkim unapređenjima?
– Trenutno se samo spekuliše o optičkim unapređenjima iPhone 16 Pro Max. Nema informacija o „običnom“ iPhone 16 Pro modelu. Postoji mogućnost da će Apple koristiti prethodnu generaciju senzora kako bi smanjio troškove za „običan“ model.

Definicije:
– Insajderske informacije: Takođe poznate kao tajne informacije koje se otkrivaju iznutra, o ovom slučaju se radi o informacijama o nadolazećem iPhone modelu.
– Megapiksel: Merica koja se koristi za izražavanje broja piksela u digitalnoj slici ili snimku.
– Sony senzor: Specifičan tip senzora kamere koji proizvodi kompanija Sony i koristi se u mnogim pametnim telefonima.
– Periskopsko telefoto sočivo: Napredna tehnologija sočiva koja omogućava veći optički zum.

Preporučeni linkovi:
Zvanična Apple stranica
GSM Arena
MacRumors