*EN Вештачка интелигенција

Nove mogućnosti u oblasti veštačke inteligencije – Francuska na čelu

Summary

Vodeći naučnici iz DeepMind-a, kompanije Alphabet, pregovaraju sa investitorima o osnivanju startapa za veštačku inteligenciju u Francuskoj. Tim, predvođen Laurentom Sifreom i Karlom Tuylsom, razmatra mogućnost prikupljanja finansijskih sredstava u iznosu većem od 200 miliona evra. Ovi naučnici, poznati po […]

Nove mogućnosti u oblasti veštačke inteligencije – Francuska na čelu

Vodeći naučnici iz DeepMind-a, kompanije Alphabet, pregovaraju sa investitorima o osnivanju startapa za veštačku inteligenciju u Francuskoj. Tim, predvođen Laurentom Sifreom i Karlom Tuylsom, razmatra mogućnost prikupljanja finansijskih sredstava u iznosu većem od 200 miliona evra. Ovi naučnici, poznati po svojim istraživanjima u oblasti veštačke inteligencije, planiraju da razviju revolucionarni model veštačke inteligencije.

Laurent Sifre je bio jedan od autora poznatog istraživanja o igri Go, gde je računarski sistem pobedio majstore ove drevne igre. Njegovo istraživanje otvorilo je nove perspektive u primeni veštačke inteligencije. Karl Tuyls se fokusirao na istraživanje teorije igara i multimodalnog učenja. Njegovo znanje iz ove oblasti omogućava bolje razumevanje interakcija između autonomnih aktera.

Ovi razgovori o osnivanju startapa za veštačku inteligenciju predstavljaju znak jakog interesovanja investitora za ovu tehnologiju, posebno u Francuskoj. Investitori u Francuskoj su veoma zainteresovani za startape koji se bave veštačkom inteligencijom, posebno za one koji proizilaze iz pariških univerziteta i centara za veštačku inteligenciju u Silicijumskoj dolini.

Holistic AI, o kom se raspravlja, razlikuje se od Holistic AI, softverske kompanije smeštene u Londonu. Novi francuski startap ima veliki potencijal za razvoj i mogao bi da ostvari značajan uticaj na oblast veštačke inteligencije.

Očekuje se da će ova nova inovacija u oblasti veštačke inteligencije privući dodatno finansiranje i da će nastaviti da postavlja nove standarde u ovoj oblasti. Sve veći broj startapa i istraživačkih laboratorija fokusiranih na veštačku inteligenciju svakako čini Francusku predvodnikom u ovoj oblasti.

Česta pitanja (FAQ)

1. Šta su DeepMind i Alphabet?
DeepMind je kompanija za veštačku inteligenciju koja je deo Alphabeta, matične kompanije Google-a. DeepMind je poznat po inovacijama u oblasti veštačke inteligencije.

2. Šta je veštačka inteligencija?
Veštačka inteligencija se odnosi na sposobnost računarskih sistema da obavljaju zadatke koji normalno zahtevaju ljudsku inteligenciju, kao što su učenje, rasuđivanje, prepoznavanje slika i govor itd.

3. Ko su Laurent Sifre i Karl Tuyls?
Laurent Sifre i Karl Tuyls su vodeći naučnici u DeepMind-u. Sifre je bio jedan od autora poznatog istraživanja o igri Go, gde je računarski sistem pobedio majstore ove drevne igre. Tuyls se fokusirao na istraživanje teorije igara i multimodalnog učenja.

4. Šta se očekuje od osnivanja startapa za veštačku inteligenciju u Francuskoj?
Osnivanje startapa za veštačku inteligenciju u Francuskoj pokazuje veliko interesovanje investitora za ovu tehnologiju. Očekuje se da će ova inicijativa privući značajna finansijska sredstva i postaviti nove standarde u oblasti veštačke inteligencije.

5. Koje su perspektive za razvoj veštačke inteligencije u Francuskoj?
Francuska postaje predvodnik u oblasti veštačke inteligencije, sa sve većim brojem startapa i istraživačkih laboratorija fokusiranih na ovu tehnologiju. Investitori u Francuskoj su posebno zainteresovani za startape koji proizilaze iz pariških univerziteta i centara za veštačku inteligenciju u Silicijumskoj dolini.

Ključni pojmovi i žargon:
– Veštačka inteligencija: Sposobnost računarskih sistema da obavljaju zadatke koji normalno zahtevaju ljudsku inteligenciju.
– Startap: Mlada kompanija sa inovativnim poslovnim modelom i visokim potencijalom rasta.
– Finansiranje: Proces prikupljanja finansijskih sredstava od investitora.
– Inovacija: Novi proizvod, usluga ili pristup koji donosi promene ili poboljšanja.
– Standarde: Kriterijumi ili mera za ocenjivanje kvaliteta ili uspeha.
– Investitori: Osobe ili organizacije koje ulažu novac u kompanije ili projekte sa ciljem ostvarivanja finansijske dobiti.

Povezani linkovi:
DeepMind
Alphabet