*EN Вештачка интелигенција

Otkriveni novi detalji o Samsung Galaxy S24: redizajniran izgled i očekivane specifikacije

Summary

Nakon velike pažnje koju je privukao model Galaxy S24 Ultra, osnovni model Galaxy S24 nije do sada bio u centru pažnje. Međutim, procureli podaci otkrivaju minimalne promene u odnosu na prošlogodišnji Galaxy S23, ali sa značajnim redizajnom. Prethodni podaci ukazuju […]

Otkriveni novi detalji o Samsung Galaxy S24: redizajniran izgled i očekivane specifikacije

Nakon velike pažnje koju je privukao model Galaxy S24 Ultra, osnovni model Galaxy S24 nije do sada bio u centru pažnje. Međutim, procureli podaci otkrivaju minimalne promene u odnosu na prošlogodišnji Galaxy S23, ali sa značajnim redizajnom.

Prethodni podaci ukazuju na to da će Galaxy S24 zadržati aluminijumski ram u nekoliko boja, ali neće imati telo od titanijuma kao S24 Ultra. Raspoložive boje biće „Onyx Black“, „Marble Grey“, „Cobalt Violet“ i „Amber Yellow“.

Najnoviji renderi koje je objavio Android Headlines pružaju nam detaljan prikaz Galaxy S24 u gore pomenutim bojama, omogućavajući nam da ga sagledamo iz različitih uglova.

Jedna od glavnih razlika između S24 i prethodnog modela S23 je debljina i radijus aluminijumskog rama. S23 je imao deblji ram koji se prelazio na zadnje i prednje staklo, dok je sadašnji model opremljen tanjim ramom u obliku metalnog obruča, pružajući mu moderniji izgled. Dodatno, svaki model Galaxy S24 takođe ima ram u boji, što doprinosi celokupnom dizajnu.

Očekuje se da će Galaxy S24 imati 8GB RAM-a i minimalno 128GB skladišnog prostora, dok bi Deluxe verzija Galaxy S24+ mogla da ponudi 12GB RAM-a. Baterija će biti 4.000mAh za S24, dok će S24+ imati kapacitet od 4.900mAh.

Kada je reč o procesoru, Galaxy S24+ će deliti isti Snapdragon 8 Gen 3 SoC sa S24 Ultra modelom, dok će osnovni Galaxy S24 na evropskim tržištima imati Exynos 2400, a u SAD Snapdragon 8 Gen 3.

Važno je napomenuti da ove informacije još uvek nisu zvanično potvrđene, ali očekujemo da će se sve spekulacije i glasine razjasniti kada Samsung zvanično predstavi Galaxy S24 seriju, što se očekuje 17. januara.

Često postavljana pitanja (FAQ):

1. Kako će se Galaxy S24 razlikovati od prethodnog modela S23?

Osnovni model Galaxy S24 će imati redizajniran izgled sa tanjim aluminijumskim ramom i modernim metalnim obručem. Takođe će biti dostupan u novim bojama.

2. Koje su očekivane specifikacije Galaxy S24 serije?

Očekuje se da će Galaxy S24 imati 8GB RAM-a i minimalno 128GB skladišnog prostora, dok će S24+ verzija možda ponuditi 12GB RAM-a. Baterija će biti 4.000mAh za S24, dok će S24+ imati kapacitet od 4.900mAh.

3. Kada će biti zvanično predstavljena Galaxy S24 serija?

Samsung planira da službeno predstavi Galaxy S24 seriju 17. januara.

Source: Android Headlines