*EN Вештачка интелигенција

Android 14 donosi novu opciju – Convert to eSIM

Summary

U najnovijoj verziji aplikacije Android 14 Settings, vlasnici telefona marke Pixel sada mogu primetiti novu opciju pod nazivom „Convert to eSIM“ u odseku „Network and Internet“. Ova opcija omogućuje korisnicima da bez zamene fizičke SIM kartice prenesu svoje podatke na […]

Android 14 donosi novu opciju – Convert to eSIM

U najnovijoj verziji aplikacije Android 14 Settings, vlasnici telefona marke Pixel sada mogu primetiti novu opciju pod nazivom „Convert to eSIM“ u odseku „Network and Internet“. Ova opcija omogućuje korisnicima da bez zamene fizičke SIM kartice prenesu svoje podatke na eSIM karticu.

Kao što već znamo, tradicionalne fizičke SIM kartice postepeno se zamjenjuju eSIM karticama, a brendovi poput Apple-a i Google-a već koriste ovu tehnologiju u svojim telefonima. Iako je konverzija SIM kartice u eSIM već moguća na iPhone modelima, do sada ova funkcionalnost nije bila dostupna na Android uređajima.

Većini korisnika trenutno nije potrebna konverzija u eSIM jer većina Android telefona još uvek ima slot za fizičku SIM karticu. Međutim, s obzirom na trend u kojem proizvođači telefona, uključujući i Apple, prestaju isporučivati uređaje sa SIM ladicama, može doći do trenutka kada će korisnici morati koristiti eSIM karticu kako bi prešli na sledeći Android uređaj.

Ugrađena opcija „Convert to eSIM“ u softveru telefona omogućila bi korisnicima da sami obave konverziju, umesto da se oslanjaju na proizvođača telefona ili provajdera mobilne mreže. Važno je imati na umu da će korišćenje eSIM-a zahtevati proces aktivacije pri svakoj zameni kartice, što može biti nezgodno za korisnike koji često menjaju SIM kartice između uređaja.

Često postavljana pitanja (FAQ)

 1. Šta je eSIM?
  eSIM je ugrađena elektronska SIM kartica koja se koristi umesto fizičke SIM kartice u mobilnim uređajima.
 2. Kako se koristi opcija „Convert to eSIM“?
  Opcija „Convert to eSIM“ omogućuje prenos podataka s fizičke SIM kartice na eSIM karticu na Android 14 telefonima.
 3. Da li je konverzija u eSIM potrebna svim korisnicima?
  Trenutno većini korisnika nije potrebna konverzija u eSIM jer većina Android telefona još uvek podržava fizičke SIM kartice. Međutim, u budućnosti bi moglo biti potrebno digitalizovati SIM karticu radi prelaska na sledeći Android uređaj.
 4. Kako se aktivira eSIM na telefonima?
  Proces aktivacije eSIM-a može varirati ovisno o proizvođaču telefona i provajderu mobilne mreže, ali obično uključuje unos jedinstvenog identifikatora eSIM kartice i potvrdu aktivacije putem mobilne mreže.