*EN Вештачка интелигенција

Najnovija ažuriranja za iOS i macOS – Otkrivena poboljšanja performansi i ispravke grešaka

Summary

Danas su objavljene najnovije nadogradnje za operativne sisteme iOS i macOS. Apple je izbacio iOS 17.2.1 za sve kompatibilne modele iPhone uređaja, zajedno sa macOS 14.2.1 verzijom za računare. Ova nova ažuriranja donose poboljšanja performansi, pružajući tako korisnicima bolje iskustvo […]

Najnovija ažuriranja za iOS i macOS – Otkrivena poboljšanja performansi i ispravke grešaka

Danas su objavljene najnovije nadogradnje za operativne sisteme iOS i macOS. Apple je izbacio iOS 17.2.1 za sve kompatibilne modele iPhone uređaja, zajedno sa macOS 14.2.1 verzijom za računare. Ova nova ažuriranja donose poboljšanja performansi, pružajući tako korisnicima bolje iskustvo korišćenja.
Korisnici mogu preuzeti najnovije Apple ažuriranja tako što će otići na podešavanja svog iPhone-a ili Mac računara. Trenutno, ažuriranje možda nije dostupno svim korisnicima, ali će se postepeno širiti tokom narednih dana.
Da biste instalirali najnoviju verziju operativnog sistema za vaš iPhone, idite na Settings, zatim na General, pa na Software Update. Pratite uputstva na ekranu kako biste završili instalaciju. Ažuriranje na verziju iOS 17.2.1 se preporučuje svim korisnicima, jer uključuje važne ispravke grešaka.
Jedna od grešaka koja je ispravljena je problem sa nestankom aplikacije iMessage prilikom reorganizacije ikona na početnom ekranu telefona. Ostale greške koje su ispravljene nisu detaljnije navedene.
Za Mac računare, ažuriranje se takođe može preuzeti putem mehanizma Software Update u sistemskim podešavanjima. Nova verzija macOS Sonoma operativnog sistema 14.2.1 donosi ispravke grešaka i sigurnosne nadogradnje. Otkrivena je i ranjivost u deljenju ekrana, koja je takođe ispravljena.
Pored toga, Apple testira nove nadogradnje za iPhone, Apple Watch i druge proizvode. Beta verzije iOS 17.3, watchOS 10.3, macOS 14.3 i tvOS 17.3 će biti dostupne za širu javnost u narednim nedeljama. To će doneti dodatna poboljšanja i funkcionalnosti ovim uređajima.
Frequently Asked Questions:
Q: Kako mogu preuzeti najnovije ažuriranje za moj iPhone?
A: Da biste preuzeli najnoviju verziju iOS-a za svoj iPhone, idite na Settings, zatim na General, pa na Software Update.
Q: Šta je tačno ispravljeno u ovim ažuriranjima?
A: Apple nije pružio detaljne informacije o svim ispravkama grešaka, ali je istaknuto da su rešeni problem nestanka aplikacije iMessage prilikom reorganizacije ikona na početnom ekranu telefona, kao i ranjivost u deljenju ekrana za Mac računare.