*EN Вештачка интелигенција

Noć veštačke inteligencije u vrhu sajma tehnologije

Summary

U Las Vegasu se protekle sedmice održao jedan od najvećih svetskih sajmova tehnologije, gde su se okupili tehnološki inovatori iz celog sveta. Sa preko 2,5 miliona kvadratnih metara izlagačkog prostora na šest lokacija, ovogodišnji šou je bio neverovatno veliki. Pored […]

Noć veštačke inteligencije u vrhu sajma tehnologije

U Las Vegasu se protekle sedmice održao jedan od najvećih svetskih sajmova tehnologije, gde su se okupili tehnološki inovatori iz celog sveta. Sa preko 2,5 miliona kvadratnih metara izlagačkog prostora na šest lokacija, ovogodišnji šou je bio neverovatno veliki.

Pored sajamskih hala i izložbenih dvorana u hotelima na najatraktivnijim lokacijama, održavanje konferencijskog programa sa preko 250 tačaka bilo je impresivno. Najzanimljiviji deo sajma bio je posvećen veštačkoj inteligenciji, koja je osvojila vrhunac pažnje.

Dolazak preko 135 hiljada zaljubljenika u digitalne inovacije, od kojih je 40 odsto izvan SAD-a, pokazuje neverovatnu globalnu privlačnost ove manifestacije. Osim toga, učestvovanje više od polovine Fortune 500 kompanija u konferencijskom programu dodatno je naglasilo značaj ovog događaja.

Veštačka inteligencija je bila centralna tema sajma, a inovacije u oblasti veštačke inteligencije predstavljene su kroz brojne demonstracije i razgovore o budućnosti. Umesto navođenja konkretnih citata, možemo reći da su učesnici sajma bili impresionirani napretkom i mogućnostima veštačke inteligencije.

Ove godine, šou je bio najveći do sada, sa površinom koja je povećana za 15 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Ovaj neverovatan rast pokazuje da je tehnologija i dalje u usponu i da postoji ogromno interesovanje kako za veštačku inteligenciju, tako i za sve ostale oblasti tehnologije.

Sajam tehnologije u Las Vegasu bio je spektakularan događaj koji je privukao pažnju inovatora i posetilaca iz celog sveta. Veštačka inteligencija se istakla kao vodeća tema, a njena dominacija na sajmu pokazuje njenu sveprisutnost i značaj u današnjem digitalnom dobu.

FAQ:

1. Šta se dogodilo na sajmu tehnologije u Las Vegasu?
Na sajmu tehnologije u Las Vegasu okupili su se tehnološki inovatori iz celog sveta. Sajam je bio neverovatno veliki, sa preko 2,5 miliona kvadratnih metara izlagačkog prostora na šest lokacija.

2. Koje su bile centralne teme sajma?
Centralna tema sajma bila je veštačka inteligencija. Inovacije u oblasti veštačke inteligencije predstavljene su kroz brojne demonstracije i razgovore o budućnosti.

3. Koliko posetilaca je bilo na sajmu?
Na sajmu je bilo preko 135 hiljada posetilaca. Od toga, 40 odsto posetilaca dolazi izvan SAD-a.

4. Koje kompanije su učestvovale u konferencijskom programu?
Više od polovine Fortune 500 kompanija je učestvovalo u konferencijskom programu, naglašavajući značaj ovog događaja.

5. Koji je bio zaključak u vezi sa veštačkom inteligencijom?
Učesnici sajma su bili impresionirani napretkom i mogućnostima veštačke inteligencije.

6. Koliki je bio rast sajma u odnosu na prethodnu godinu?
Sajam je ove godine bio najveći do sada, sa površinom koja je povećana za 15 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Jargon i ključni termini:
– Tehnološki inovatori: Osobe ili organizacije koje razvijaju nove tehnološke proizvode ili usluge.
– Veštačka inteligencija: Oblik kompjuterske tehnologije koja omogućava računarima i sistemima da izvršavaju zadatke koji zahtevaju inteligenciju.
– Fortune 500 kompanije: Lista 500 najvećih američkih kompanija, koju sastavlja magazin Fortune na osnovu prihoda kompanija.

Srodni linkovi:
ces.tech (web stranica sajma tehnologije u Las Vegasu)
www.nvidia.com (veb stranica NVIDIA – kompanija koja se bavi veštačkom inteligencijom)
ai.google (veb stranica Google veštačke inteligencije)