*EN Вештачка интелигенција

Nintendo planira lansiranje nove konzole ove godine, ali bez OLED ekrana

Summary

Nintendo je najavio nadolazeće lansiranje nove konzole ove godine, ali najnovije informacije otkrivaju da ta konzola neće imati OLED ekran, već LCD ekran veličine 8 inča. Ovo iznenađenje je izazvalo razočaranje među fanovima i analitičarima, s obzirom na prednosti koje […]

Nintendo planira lansiranje nove konzole ove godine, ali bez OLED ekrana

Nintendo je najavio nadolazeće lansiranje nove konzole ove godine, ali najnovije informacije otkrivaju da ta konzola neće imati OLED ekran, već LCD ekran veličine 8 inča. Ovo iznenađenje je izazvalo razočaranje među fanovima i analitičarima, s obzirom na prednosti koje OLED tehnologija pruža u odnosu na LCD ekrane.

OLED ekrani su poznati po svojoj sposobnosti prikazivanja dubljih crnih tonova i živopisnijih boja. Oni garantuju vrhunski vizuelni doživljaj igara, ali takođe smanjuju potrošnju energije jer pikseli koji prikazuju crnu boju ne emituju svetlost.

Aktuelna Nintendo Switch konzola, koja se već sedam godina nalazi na tržištu i prodata je u više od 132 miliona primeraka, polako se približava kraju svog životnog ciklusa. Iako Nintendo nije zvanično komentarisao dolazak nove konzole, očekuje se da će biti lansirana tokom praznične sezone ove godine.

Konkurencija na tržištu igračkih konzola se intenzivira, posebno sa rastućom popularnošću Sony PlayStation 5 konzole, koja je prošle godine bila najprodavanija konzola u Sjedinjenim Američkim Državama. Takođe, očekuje se da će Microsoft ove godine lansirati nove verzije svojih Xbox konzola.

Uvođenje nove Nintendo konzole sa naprednijim hardverom i poboljšanjima poput većeg kapaciteta skladištenja i bolje grafike pomoći će Nintendo brendu da ponovo privuče pažnju igrača i podigne kvalitet igara koje nudi. Prethodno lansiranje igre „The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom“ je bilo tehničko čudo, s obzirom na ograničenja aktuelne konzole, pa je jasno da je unapređenje hardvera neophodno za dalji razvoj gaming iskustva.

Često postavljana pitanja (FAQ) o nadolazećoj Nintendo konzoli:

P: Koji tip ekrana će imati nova Nintendo konzola?
O: Nova Nintendo konzola neće imati OLED ekran, već LCD ekran veličine 8 inča.

P: Šta je OLED tehnologija?
O: OLED (Organic Light-Emitting Diode) tehnologija je vrsta ekrana koja omogućava dublje crne tonove i živopisnije boje, uz manju potrošnju energije.

P: Zašto fanovi i analitičari doživljavaju izostanak OLED ekrana kao razočaranje?
O: OLED ekrani pružaju vrhunski vizuelni doživljaj igara i imaju prednosti u odnosu na LCD ekrane, kao što su dublji crni tonovi i živopisnije boje.

P: Kada se očekuje lansiranje nove Nintendo konzole?
O: Iako Nintendo nije zvanično potvrdio, očekuje se da će nova konzola biti lansirana tokom praznične sezone ove godine.

P: Koja je konkurencija Nintendo konzoli na tržištu?
O: Konkurencija na tržištu igračkih konzola se intenzivira, posebno sa rastućom popularnošću Sony PlayStation 5 i najavom novih verzija Xbox konzola od strane Microsofta.

P: Kako će nova Nintendo konzola pomoći Nintendo brendu?
O: Uvođenje nove konzole sa naprednijim hardverom i poboljšanjima će pomoći Nintendo brendu da privuče pažnju igrača i podigne kvalitet igara koje nudi.

Srodni linkovi:
Nintendo (zvanična Nintendo stranica)