*EN Вештачка интелигенција

Nikolas Stjuart: Put od neznalice do kralja Twitch striminga

Summary

Nikolas Stjuart, poznat kao Džinksi, danas se može smatrati „kraljem“ Twitch striminga sa impresivnom popularnošću među gledaocima. Međutim, kroz statistiku njegove stranice možemo videti da nije uvek bio ovoliko popularan. U 2019. godini, Džinksi je u proseku imao samo jednog […]

Nikolas Stjuart: Put od neznalice do kralja Twitch striminga

Nikolas Stjuart, poznat kao Džinksi, danas se može smatrati „kraljem“ Twitch striminga sa impresivnom popularnošću među gledaocima. Međutim, kroz statistiku njegove stranice možemo videti da nije uvek bio ovoliko popularan.

U 2019. godini, Džinksi je u proseku imao samo jednog gledaoca tokom većeg dela godine, iako je u nekim mesecima strimovao čak 150 sati. Situacija se nije mnogo promenila ni tokom 2020. godine, gde je retko imao više od 50 gledalaca istovremeno u prvoj polovini godine. Međutim, danas, njegova popularnost je porasla te ima više od 30.000 gledalaca u proseku.

Jedan od ključnih faktora koji su doprineli Džinksijevom uspehu jeste njegova originalnost i privlačan sadržaj. Nasuprot trendu strimovanja najpopularnijih video-igara kao što su COD: Warzone, Apex Legends ili Fortnite, odlučio se da gotovo isključivo igra Rainbow Six Siege. Iako nije nepopularna igra, nije bila prva opcija koju bi većina strimera odabrala.

Uz to, Džinksi je konstantno dopunjavao svoj sadržaj izazovima kako bi svoje strimove učinio još zanimljivijim. U jednom od svojih najnovijih strimova, postavio je izazov za sebe da jednostavno jelo postane nešto što utiče na njegovu igru. Za svaki izgubljeni život u video-igri, morao je da pojede ljuto pileće krilce, dok je svaki uspešan „ubojstvo“ protivnika nagrađivao sa gutljajem mleka.

Na kraju, Nikolas Stjuart, poznat kao Džinksi, predstavlja inspiraciju za sve one strimere koji kreću od nule. Sa strpljenjem, originalnim sadržajem i hrabrošću da se odstupi od mainstream trendova, moguće je postići veliku popularnost

Često postavljana pitanja (FAQ):

1. Ko je Nikolas Stjuart?
Nikolas Stjuart, poznat kao Džinksi, je Twitch strimer koji je postao veoma popularan među gledaocima.

2. Kako je Džinksi stekao popularnost?
Džinksi je postao popularan zahvaljujući svojoj originalnosti i privlačnom sadržaju. Odlučio se da igra igru Rainbow Six Siege umesto najpopularnijih video-igara, što je bio jedan od faktora koji su doprineli njegovom uspehu.

3. Kakvu vrstu sadržaja Džinksi pruža na svojim strimovima?
Džinksi često dodaje izazove i elemenata zabave kako bi svoje strimove učinio zanimljivim. Na primer, postavio je izazov da mora jesti ljuto pileće krilce za svaki izgubljeni život u igri, dok je svaki uspešan „ubojstvo“ protivnika nagradio sa gutljajem mleka.

4. Kako se popularnost Džinksija promenila tokom vremena?
U početku, Džinksi je imao vrlo malo gledalaca tokom većeg dela 2019. godine i prve polovine 2020. godine. Međutim, danas ima preko 30.000 gledalaca u proseku.

5. Koje igre Džinksi igra na svojim strimovima?
Džinksi uglavnom igra igru Rainbow Six Siege, iako nije bila prva opcija koju bi većina strimera odabrala.

Važni pojmovi:

1. Twitch – platforma za strimovanje uživo na kojoj se mogu gledati strimeri dok igraju video igre ili dele svoj sadržaj
2. Strimer – osoba koja koristi platforme poput Twitch-a za strimovanje svoje igre ili sadržaja uživo

Povezani linkovi:
Twitch – platforma na kojoj se Džinksi strimuje
Rainbow Six Siege – igra koju Džinksi uglavnom igra na svojim strimovima