*EN Вештачка интелигенција

Microsoft unapređuje Notepad aplikaciju sa novom AI funkcijom

Summary

Izgleda da Microsoft ima u planu dodavanje nove generativne AI funkcije u svoju Notepad aplikaciju koja je deo Windows operativnog sistema. Dok zvanična objava još uvek nije stigla, delovi koda iz najnovije test verzije Windowsa 11 otkriveni na društvenim mrežama […]

Microsoft unapređuje Notepad aplikaciju sa novom AI funkcijom

Izgleda da Microsoft ima u planu dodavanje nove generativne AI funkcije u svoju Notepad aplikaciju koja je deo Windows operativnog sistema. Dok zvanična objava još uvek nije stigla, delovi koda iz najnovije test verzije Windowsa 11 otkriveni na društvenim mrežama ukazuju na mogućnost uvođenja „Cowriter“ funkcije.

Ova funkcija se čini da koristi sličan sistem „kredita“ koji je već implementiran u Cocreator funkciji za Paint aplikaciju. Ideja je da korisnicima Windowsa bude prikazano koliko puta još mogu da iskoriste AI-pokretane funkcije. Procenjuje se da je Microsoft blizu objave Cowriter funkcije putem beta testiranja.

Microsoft je u poslednjim godinama uložio dosta napora u unapređenje Notepad aplikacije za Windows 11. Pored tamnog moda rada, dodani su i tabovi, brojač karaktera, funkcije kao što su autosave i automatsko vraćanje tabova.

Ova nova AI funkcija će osigurati još veću funkcionalnost Notepad aplikacije, otvarajući vrata za kreativnost i produktivnost korisnicima. Dok čekamo na zvaničnu objavu, možemo biti sigurni da Microsoft radi na inovacijama koje će poboljšati korisničko iskustvo.

FAQ:
1. Šta je generativna AI funkcija?
Generativna AI funkcija je funkcionalnost koju pokreće veštačka inteligencija koja ima sposobnost stvaranja novih sadržaja, poput teksta, slika ili zvuka, na osnovu prethodno naučenih šablona i uzoraka.

2. Šta su „krediti“ u AI funkcijama?
„Krediti“ su sistem koji Microsoft koristi kako bi korisnicima stavio do znanja koliko puta još mogu iskoristiti određene AI-pokretane funkcije. Ovo je važno kako bi se ograničila prekomerna upotreba i obezbedila ravnoteža između korisnosti funkcija i performansi sistema.

3. Kako Notepad aplikacija koristi AI funkcije?
Notepad aplikacija će uvesti Cowriter funkciju koja će koristiti AI tehnologiju za poboljšanje procesa pisanja i uređivanja tekstualnih dokumenata. Ova funkcija će pružiti dodatnu podršku korisnicima prilikom pisanja teksta, što će rezultirati većom produktivnošću i boljim korisničkim iskustvom.