*EN Вештачка интелигенција

Novi Android telefoni mogu prikazivati „Battery health“ informacije

Summary

Većina nas je iskusila situaciju u kojoj baterija na našem telefonu postaje slabija tokom vremena. Android telefoni se takođe suočavaju sa ovim problemom, ali Google može imati rešenje. Prema informacijama sa sajta Android Authority, Google planira da uvede novu funkciju […]

Novi Android telefoni mogu prikazivati „Battery health“ informacije

Većina nas je iskusila situaciju u kojoj baterija na našem telefonu postaje slabija tokom vremena. Android telefoni se takođe suočavaju sa ovim problemom, ali Google može imati rešenje. Prema informacijama sa sajta Android Authority, Google planira da uvede novu funkciju pod nazivom „Battery health“ na svoje Android telefone već ovog decembra.

„Battery health“ će korisnicima pružiti dodatne informacije o stanju baterije, kao što je prognozirani procenat punjenja koji baterija može još da izdrži u poređenju sa stanjem kada je bila nova. Ova funkcija je već dostupna na Apple uređajima, ali ova promena će biti dobrodošla i za korisnike Android sistema.

Ova nova opcija može biti posebno korisna za one koji primećuju da njihovi telefoni imaju kraće trajanje baterije nego ranije. Uz „Battery health“ informacije, korisnici će biti u stanju da tačno vide koliko dugo njihova baterija može još da izdrži pre nego što bude potrebna zamena.

Google se očigledno trudi da poboljša iskustvo korisnika sa svojim Android telefonima. Prikazivanje informacija o stanju baterije može pomoći korisnicima da planiraju svakodnevno korišćenje svog telefona i da donesu odluku o zamjeni baterije na vreme.

FAQ:
– Da li će ova funkcija biti dostupna na svim Android telefonima?
Trenutno nema informacija o tome da li će ova funkcija biti dostupna na svim Android telefonima. Verovatno će zavisiti od modela i verzije softvera.

– Kako mogu proveriti „Battery health“ informacije na mom Android telefonu?
Kada se ova funkcija bude uvela, biće dostupna u postavkama telefona.

– Da li će ova funkcija biti besplatna?
Ova funkcija će verovatno biti deo standardne Android nadogradnje i dostupna za besplatno korišćenje.