*EN Вештачка интелигенција

Google najavljuje novu funkciju za prikaz informacija o stanju baterije na Android telefonima

Summary

Foto: Shutterstock/Zoomik Baterije u našim telefonima vremenom propadaju i imaju ograničen broj ciklusa punjenja. Međutim, Google je najavio novu funkciju koja će omogućiti korisnicima više informacija o trenutnom stanju baterije na njihovim Android telefonima. Ova funkcija će se nazivati „Zdravlje […]

Google najavljuje novu funkciju za prikaz informacija o stanju baterije na Android telefonima

Foto: Shutterstock/Zoomik

Baterije u našim telefonima vremenom propadaju i imaju ograničen broj ciklusa punjenja. Međutim, Google je najavio novu funkciju koja će omogućiti korisnicima više informacija o trenutnom stanju baterije na njihovim Android telefonima. Ova funkcija će se nazivati „Zdravlje baterije“ i pružiće korisnicima informacije o tome koliko punjenja baterija može još izdržati, u odnosu na kada je bila nova.

Iako Apple već ima sličnu funkciju na svojim uređajima, ovo će biti prvi put da Android korisnici dobiju ovakvu opciju. Ova nova funkcija može biti veoma korisna za one koji primete da njihovi telefoni ne traju onoliko dugo kao ranije. Takođe, korisnici će moći da prate zdravlje svoje baterije i da na vreme znaju kada je vreme da je zamene.

Ova najava dolazi sa Android Authority sajta koji je objavio informacije o novim funkcijama koje stižu na Android telefone ovog decembra. Pored informacija o „Zdravlju baterije“, očekuju se i druge korisne funkcije koje će poboljšati iskustvo korisnika.

Uzimajući u obzir činjenicu da nam baterije telefona propadaju vremenom, ova nova funkcija će dati korisnicima više kontrole i omogućiti im da bolje iskoriste kapacitet svojih baterija. Za sada se ne zna tačno kada će ova funkcija biti dostupna, ali možemo se nadati da će uskoro biti implementirana kako bi korisnici mogli da prate stanje svoje baterije i na vreme reaguju.

FAQ:

P: Šta je „Zdravlje baterije“ funkcija?
O: „Zdravlje baterije“ je nova funkcija koju je najavio Google za Android telefone. Ona pruža korisnicima informacije o trenutnom stanju baterije, uključujući koliko punjenja baterija može još izdržati u odnosu na kada je bila nova.

P: Koja je svrha ove funkcije?
O: Ova funkcija omogućava korisnicima da prate zdravlje svoje baterije i na vreme reaguju ukoliko je potrebna zamena.

P: Kada će ova funkcija biti dostupna?
O: Tačan datum dostupnosti ove funkcije još uvek nije poznat, ali se očekuje da će biti implementirana u bliskoj budućnosti.