*EN Вештачка интелигенција

Revolucionarna nova funkcionalnost Google Maps aplikacije – 3D navigacija

Summary

Google Maps je nedavno lansirao revolucionarnu novu funkcionalnost koja će potpuno promeniti način na koji se korisnici orijentišu tokom vožnje – 3D navigaciju. Ova funkcija omogućava korisnicima da pregledaju trodimenzionalne objekte kako bi im pomogli da se lakše snalaze na […]

Revolucionarna nova funkcionalnost Google Maps aplikacije – 3D navigacija

Google Maps je nedavno lansirao revolucionarnu novu funkcionalnost koja će potpuno promeniti način na koji se korisnici orijentišu tokom vožnje – 3D navigaciju. Ova funkcija omogućava korisnicima da pregledaju trodimenzionalne objekte kako bi im pomogli da se lakše snalaze na putu od tačke A do tačke B.

Kritike korisnika povodom nedavnih promena u aplikaciji, koje su prouzrokovale otežanu preglednost tokom vožnje, nisu ostale neprimećene. Google Maps tim brzo je reagovao i omogućio ovu inovativnu funkcionalnost koja će bez sumnje unaprediti iskustvo korisnika.

3D navigacija već neko vreme je dostupna u Google Mapama za određene gradove u Srbiji. Sada je ta funkcionalnost integrisana u navigaciju, omogućavajući korisnicima da jasno vide objekte koje treba pratiti za pravilan put.

Važno je napomenuti da je 3D navigacija dostupna samo u podrazumevanom prikazu mapa, a ne u satelitskom režimu. Objekti su prikazani u sivoj boji, sa tačnim dimenzijama i jednostavnim oblikom. Kada objekti prekrivaju rutu ili put, postaju providni. Naravno, treba uzeti u obzir da će ova funkcionalnost raditi sa različitim nivoima uspeha i detalja u zavisnosti od konkretnog mesta, pri čemu je Beograd trenutno najdetaljniji grad.

Kako aktivirati 3D navigaciju u Google Maps aplikaciji?

Aktiviranje 3D navigacije u Google Maps aplikaciji je jednostavno. Prvo treba aktivirati 3D pregled dodirivanjem ikonice slojeva na desnoj strani ekrana, a zatim izabrati opciju 3D u detaljima mape. Nakon toga, unesite željenu destinaciju u polje za pretragu i započnite navigaciju. To je sve što je potrebno.

NAPOMENA: Iako je ova funkcija već dostupna nekim korisnicima, izgleda da još uvek nije dostupna svima. Google se nije oglašavao povodom implementacije ove nove funkcionalnosti, pa nemamo dodatne informacije o tome kada će ona biti dostupna svim korisnicima.

FAQ

Koje su prednosti 3D navigacije u Google Maps aplikaciji?

3D navigacija omogućava korisnicima da jasno vide trodimenzionalne objekte na svom putu, što im pomaže da se bolje orijentišu i pravilno navigiraju tokom vožnje.

Kako mogu aktivirati 3D navigaciju u Google Maps aplikaciji?

Da biste aktivirali 3D navigaciju, prvo dodirnite ikonicu slojeva na desnoj strani ekrana, zatim izaberite opciju 3D u detaljima mape. Nakon toga, unesite željenu destinaciju u polje za pretragu i započnite navigaciju.

Da li je 3D navigacija dostupna u svim gradovima u Srbiji?

3D navigacija je trenutno dostupna samo za određene gradove u Srbiji, pri čemu je Beograd najdetaljniji grad.

Kada će 3D navigacija biti dostupna svim korisnicima u Google Maps aplikaciji?

Trenutno nemamo tačne informacije o tome kada će 3D navigacija biti dostupna svim korisnicima. Google se još uvek nije oglasio povodom implementacije ove nove funkcionalnosti.