*EN Вештачка интелигенција

Microsoft rešava problem sa Wi-Fi konekcijom posle ažuriranja Windows 11

Summary

Microsoft je dobio brojne prijave od strane korisnika koji su imali problema sa Wi-Fi konekcijom nakon instaliranja najnovijeg Windows 11 ažuriranja. Ovaj problem najviše utiče na poslovne korisnike, obrazovne institucije i javne Wi-Fi hotspotove, sprečavajući korisnike da se povežu na […]

Microsoft rešava problem sa Wi-Fi konekcijom posle ažuriranja Windows 11

Microsoft je dobio brojne prijave od strane korisnika koji su imali problema sa Wi-Fi konekcijom nakon instaliranja najnovijeg Windows 11 ažuriranja. Ovaj problem najviše utiče na poslovne korisnike, obrazovne institucije i javne Wi-Fi hotspotove, sprečavajući korisnike da se povežu na mrežu ili dovodeći do drastičnog smanjenja brzine konekcije.

Prema zvaničnom saopštenju objavljenom na Windows Health Dashboard sajtu, problem se javlja nakon instaliranja KB5032288 ažuriranja za Windows 11 verzije 23H2 i 22H2.

Međutim, za kućne korisnike, problem sa Wi-Fi konekcijom ne bi trebalo da predstavlja veliki problem, jer je Microsoft već rešio ovaj propust pomoću Known Issue Rollback (KIR) sistema. Ova funkcija omogućava kompaniji da ispravi grešku i popravi štetu daljinski, bez potrebe za deinstaliranjem ažuriranja ili preuzimanjem dodatnih fajlova i zakrpa.

Microsoft preporučuje korisnicima da ubrzaju proces rešavanja problema restartovanjem računara. Za poslovne uređaje, korisnicima se savetuje da instaliraju Group Policy pod nazivom „Windows 11 22H2 KB5032288 231029_032011 Know Issue Rollback“ kako bi popravili svoju Wi-Fi konekciju.

Ovim koracima Microsoft je odgovorio na prijave korisnika i brzo rešio problem sa Wi-Fi konekcijom nakon ažuriranja na Windows 11. Korisnici mogu biti sigurni da će njihovi uređaji uskoro biti ponovo povezani na mrežu sa punom brzinom.