*EN Вештачка интелигенција

Kioxia predstavila najveći kapacitet memorijske kartice na svetu

Summary

Japanska kompanija Kioxia je nedavno predstavila najveći kapacitet memorijske kartice na svetu – Exceria Plus G2 microSDXC sa impresivnih 2 terabajta prostora za skladištenje podataka. Ova memorijska kartica postavlja novi standard u industriji sa najvećim kapacitetom među svim microSD karticama […]

Kioxia predstavila najveći kapacitet memorijske kartice na svetu

Japanska kompanija Kioxia je nedavno predstavila najveći kapacitet memorijske kartice na svetu – Exceria Plus G2 microSDXC sa impresivnih 2 terabajta prostora za skladištenje podataka. Ova memorijska kartica postavlja novi standard u industriji sa najvećim kapacitetom među svim microSD karticama na tržištu.

Da bi postigli ovaj rekord, inženjeri Kioxie su složili šesnaest slojeva 3D NAND fleš memorije od jednog terabita, sve to u skladu sa specifikacijama od samo 0,8mm debljine. Ova memorijska kartica omogućava brzinu pisanja podataka od najmanje 30 MB/s, dok je maksimalna brzina sekvencijalnog čitanja 100 MB/s, sa maksimalnom brzinom pisanja od 90 MB/s.

Iako će na početku biti dostupna samo na japanskom tržištu, Kioxia planira da proširi dostupnost Exceria Plus G2 2TB na globalnom nivou. Ova memorijska kartica je posebno korisna za vlasnike pametnih telefona, kreatore sadržaja i gejmere koji su u pokretu. Sa kapacitetom od 2TB, korisnici mogu snimiti preko 41 sati video snimaka visokog kvaliteta.

Detalji o ceni i datumima lansiranja na drugim tržištima još uvek nisu objavljeni, ali se očekuje da će ova memorijska kartica privući veliko interesovanje korisnika širom sveta.

FAQ

1. Kakav je kapacitet Exceria Plus G2 memorijske kartice?

Exceria Plus G2 microSDXC ima kapacitet od 2 terabajta, što je najveći kapacitet među svim microSD karticama na tržištu.

2. Kako je ova memorijska kartica postavila novi rekord?

Inženjeri Kioxie su složili šesnaest slojeva 3D NAND fleš memorije od jednog terabita, što je omogućilo postizanje kapaciteta od 2TB sa debljinom kartice od samo 0,8mm.

3. Koja je brzina pisanja i čitanja podataka ove memorijske kartice?

Exceria Plus G2 omogućava brzinu pisanja podataka od najmanje 30 MB/s, dok je maksimalna brzina sekvencijalnog čitanja 100 MB/s, uz maksimalnu brzinu pisanja od 90 MB/s.

4. Gde će biti dostupna ova memorijska kartica?

Na početku će biti dostupna samo na tržištu Japana, ali se planira da se proširi dostupnost na globalnom nivou.

5. Kome je namenjena ova memorijska kartica?

Exceria Plus G2 2TB je posebno korisna za vlasnike pametnih telefona, kreatore sadržaja i gejmere koji su u pokretu, zbog visokog kapaciteta skladištenja podataka koji omogućava snimanje velikog broja sati video sadržaja.