*EN Вештачка интелигенција

Steam prekida podršku za starije verzije Windows i MacOS

Summary

Steam, vodeća platforma za gejming, objavila je da će prestati da podržava neke starije verzije Windows i MacOS operativnih sistema. Ova vest dolazi kao deo plana koji je ranije najavljen, a koji će stupiti na snagu početkom 2024. godine. Prema […]

Steam prekida podršku za starije verzije Windows i MacOS

Steam, vodeća platforma za gejming, objavila je da će prestati da podržava neke starije verzije Windows i MacOS operativnih sistema. Ova vest dolazi kao deo plana koji je ranije najavljen, a koji će stupiti na snagu početkom 2024. godine.

Prema informacijama iz anketa, preko 95% Steam korisnika već koristi najnovije verzije operativnih sistema – Windows 10 i 11. Ovo ukazuje na činjenicu da je velika većina korisnika već prešla na savremenije verzije i da će ova promena uticati na samo manji broj korisnika.

Odluka kompanije Steam da prekine podršku za Windows 7, Windows 8 i Windows 8.1 operativne sisteme može se objasniti brzim napretkom tehnologije i željom da se fokusira na podršku za najnovije tehnološke inovacije.

FAQ:

1. Kada će Steam prestati da podržava starije verzije Windows i MacOS?
Početkom 2024. godine.

2. Da li će ova promena uticati na većinu Steam korisnika?
Ne, preko 95% Steam korisnika već koristi Windows 10 i 11 verzije operativnih sistema.

3. Koje verzije Windows i MacOS neće biti više podržane?
Steam će prestati da podržava Windows 7, Windows 8 i Windows 8.1 verzije operativnih sistema.

4. Zašto je doneta odluka da se prekine podrška za starije verzije operativnih sistema?
Odluka je doneta kako bi se kompanija fokusirala na podršku za najnovije tehnološke inovacije i napredak. Većina korisnika već koristi najnovije verzije operativnih sistema.

5. Da li će ova promena uticati na moju postojeću Steam biblioteku igara?
Ne, ova promena će uticati samo na kompatibilnost Steam platforme sa starijim verzijama operativnih sistema. Vaša postojeća biblioteka igara će ostati nepromenjena.