*EN Вештачка интелигенција

Muzičari na Apple Music-u dobijaju bonus za pesme u prostornom zvuku

Summary

Apple Music je odlučio da nagradi muzičare koji objavljuju pesme u prostornom zvuku na njihovoj platformi. Prema poslednjem ažuriranju, izvođači će zaraditi bonus isplatu do 10% autorskih honorara za sve pesme koje su dostupne u ovom formatu. Ova vest stiže […]

Muzičari na Apple Music-u dobijaju bonus za pesme u prostornom zvuku

Apple Music je odlučio da nagradi muzičare koji objavljuju pesme u prostornom zvuku na njihovoj platformi. Prema poslednjem ažuriranju, izvođači će zaraditi bonus isplatu do 10% autorskih honorara za sve pesme koje su dostupne u ovom formatu. Ova vest stiže nakon što je Apple nedavno najavio podršku za Dolby Atmos, tehnologiju prostornog zvuka, na svojim uređajima.

Većina novih pametnih telefona, tableta i bežičnih slušalica podržava prostorni zvuk, što je postalo ključna prodajna tačka za ove uređaje. Kao rezultat toga, sve Apple-ove nove uređaje, uključujući iPhone, iPad, Mac i Apple TV, podržavaju ovakav način reprodukcije pesama.

Interesantno je da su i druge platforme za striming muzike uvele prostorni zvuk, kao što su Tidal i Amazon Music Unlimited, ali i popularne platforme za striming video sadržaja, poput Netflix-a i HBO Max-a.

Ova vest predstavlja korak napred u industriji muzike, pružajući izvođačima dodatni finansijski podsticaj da objavljuju pesme u prostornom zvuku. Ostaje da se vidi kako će muzičari i izdavačke kuće reagovati na ovo ažuriranje i koliko će to uticati na buduće objavljivanje pesama u ovom formatu.

Sve u svemu, Apple Music nastoji da se istakne podrškom za prostorni zvuk i pruži muzičarima dodatnu motivaciju za eksperimentisanje sa ovom tehnologijom i stvaranje bogatijeg zvučnog iskustva za svoju publiku.

FAQ:

1. Šta je Apple Music?
Apple Music je platforma za striming muzike koju je razvio Apple. Omogućava korisnicima da slušaju muziku preko interneta, pristupajući ogromnoj biblioteci pesama sa svojih uređaja.

2. Kakav je bonus isplata za muzičare koji objavljuju pesme u prostornom zvuku?
Prema poslednjem ažuriranju, muzičari će zaraditi bonus isplatu do 10% autorskih honorara za sve pesme koje su dostupne u prostornom zvuku na platformi Apple Music.

3. Šta je prostorni zvuk?
Prostorni zvuk je tehnologija reprodukcije zvuka koja omogućava da zvuk putuje između različitih kanala i kreće se u prostoru, stvarajući imerzivno iskustvo za slušanje muzike ili gledanje video sadržaja.

4. Koje uređaje podržava reprodukcija pesama u prostornom zvuku?
Većina novih pametnih telefona, tableta i bežičnih slušalica podržava prostorni zvuk. Apple-ove nove uređaje, uključujući iPhone, iPad, Mac i Apple TV, takođe podržavaju ovakav način reprodukcije pesama.

5. Koje druge platforme podržavaju prostorni zvuk?
Pored Apple Music-a, druge platforme za striming muzike kao što su Tidal i Amazon Music Unlimited takođe podržavaju prostorni zvuk. Takođe, popularne platforme za striming video sadržaja poput Netflix-a i HBO Max-a takođe koriste prostorni zvuk.

Srodni linkovi:
Apple (zvanična stranica Apple kompanije)
Tidal (platforma za striming muzike)