*EN Вештачка интелигенција

MSI Claw – Budućnost ručnih gejming konzola

Summary

Kompanija MSI privukla je dosta pažnje na CES 2024 sa svojim revolucionarnim prenosnim uređajem – MSI Claw. Ova ručna gejming konzola pokreće jedinstven Intel Core Ultra procesor, što je čini prvim uređajem takve vrste na svetu. Međutim, ovo je samo […]

MSI Claw – Budućnost ručnih gejming konzola

Kompanija MSI privukla je dosta pažnje na CES 2024 sa svojim revolucionarnim prenosnim uređajem – MSI Claw. Ova ručna gejming konzola pokreće jedinstven Intel Core Ultra procesor, što je čini prvim uređajem takve vrste na svetu. Međutim, ovo je samo početak, jer kompanija planira da lansira još Claw uređaja i zadrži svoju prisutnost na tržištu i u budućnosti.

Direktor kompanije MSI, Kliford Čun, potvrdio je u intervjuu za IGN da je Claw konzola samo uvod u ambiciozne planove kompanije na polju ručnih gejming konzola. Čun obećava da će buduće verzije imati još moćnije CPU i GPU performanse, najavljujući unapređenja koja su već u pripremi. Prva Claw konzola je bila rezultat dve godine razvoja. Da je Intel ranije lansirao Meteor Lake liniju procesora, konzola bi se možda našla na tržištu i ranije, ali sada se sigurno tu i planira da ostane još dugo vremena.

Kompanija MSI planira redovno ažuriranje Claw serije, sa lansiranjem novih verzija konzole svake dve do tri godine. Trenutno su u procesu pripreme Claw modeli 2, 3 i 4. Detalji o vrsti poboljšanja još uvek nisu otkriveni, ali s obzirom na to da prva Claw konzola koristi Intel Core Ultra procesor iz Meteor Lake serije, potencijalne opcije za buduće uređaje mogu uključivati Intel Arrow Lake i Lunar Lake procesore. MSI će, međutim, tražiti moćnije procesore sa nižom potrošnjom energije od 15 do 30 W za ručne konzole.

Predstojeći Panther Lake procesori takođe mogu biti jedna od opcija za buduće Claw uređaje. Očekuje se da će Panther Lake biti dostupan negde tokom 2025. ili 2026. godine, što bi odgovaralo ciklusu izdavanja nove serije Claw konzola. Iako još uvek nije objavljen tačan datum izlaska, sigurno je da će MSI Claw biti dostupna na tržištu tokom ove godine.

FAQ

1. Koja je specifičnost MSI Claw konzole?

MSI Claw konzola je prva ručna gejming konzola na svetu koju pokreće Intel Core Ultra procesor.

2. Kakvi su budući planovi kompanije MSI za Claw konzole?

Kompanija MSI planira da redovno ažurira Claw seriju i lansira nove verzije konzola svake dve do tri godine, sa unapređenjima u CPU i GPU performansama.

3. Koje opcije za buduće Claw uređaje razmatra MSI?

Potencijalne opcije za buduće Claw uređaje mogu uključivati Intel Arrow Lake, Lunar Lake i Panther Lake procesore.

4. Kada će MSI Claw konzola biti dostupna na tržištu?

Iako tačan datum izlaska još nije objavljen, sigurno je da će MSI Claw konzola biti dostupna u prodaji tokom ove godine.