*EN Вештачка интелигенција

Motorola predstavlja revolucionarni pametni telefon Moto G Play (2024)

Summary

Motorola, jedna od najpoznatijih svjetskih kompanija za proizvodnju pametnih telefona, jučer je predstavila svoj najnoviji model, Moto G Play (2024). Ovaj telefon dolazi s nizom inovativnih značajki koje će zasigurno privući pažnju ljubitelja tehnologije. Jedna od najznačajnijih novosti je Qualcomm […]

Motorola predstavlja revolucionarni pametni telefon Moto G Play (2024)

Motorola, jedna od najpoznatijih svjetskih kompanija za proizvodnju pametnih telefona, jučer je predstavila svoj najnoviji model, Moto G Play (2024). Ovaj telefon dolazi s nizom inovativnih značajki koje će zasigurno privući pažnju ljubitelja tehnologije.

Jedna od najznačajnijih novosti je Qualcomm Snapdragon 680 čip, koji omogućava brz i fluidan rad uređaja. Uz to, Moto G Play (2024) ima impresivnih 4 GB RAM-a i 64 GB prostora za unutrašnju pohranu. Ako vam to nije dovoljno, telefon također ima utor za microSD karticu, što omogućava dodatno proširenje prostora za pohranu.

Moto G Play (2024) dolazi s Androidom 13, najnovijom verzijom Android operativnog sustava. Motorola nije otkrila koliko će nadogradnji dobiti ovaj telefon, ali s obzirom na povijest kompanije, možemo očekivati da će pružiti podršku za nadogradnje u godinama koje dolaze.

Na prednjoj strani telefona nalazi se veliki 6,5-inčni IPS LCD ekran s HD+ rezolucijom (720 x 1600 piksela). Stopa osvježavanja ekrana iznosi 90 Hz, što omogućava glatko i jasno prikazivanje sadržaja. Također, ekran je zaštićen Corning Gorilla Glass 3 zaštitom, što ga čini otpornim na ogrebotine i oštećenja.

Moto G Play (2024) ima jedinstven dizajn s tipkama za kontrolu glasnoće i napajanje na desnoj strani uređaja. Zanimljivo je da je tipka za napajanje ujedno i skener otiska prsta, što omogućava brzo i sigurno otključavanje uređaja.

Na stražnjoj strani telefona nalazi se jedna visokokvalitetna kamera od 50 MP, koja će vam omogućiti snimanje izuzetno detaljnih fotografija. Kamera je opremljena i LED bljeskalicom za bolje osvjetljenje u uvjetima slabog svjetla.

Baterija kapaciteta 5000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 15 W omogućuje vam više sati korištenja bez potrebe za punjenjem. Nažalost, punjač nije uključen u kutiji s telefonom, pa ćete ga morati nabaviti zasebno.

Moto G Play (2024) bit će dostupan za kupovinu u Sjedinjenim Američkim Državama od 8. veljače 2024. godine po povoljnoj cijeni od 149,99 dolara. Iako cijena za Kanadu još nije objavljena, očekuje se da će biti slična. Detalji o dostupnosti ovog revolucionarnog telefona u Europi trenutno nisu poznati.

Frequently Asked Questions:

1. Koje verzije Androida podržava Moto G Play (2024)?
Moto G Play (2024) dolazi s Androidom 13, najnovijom verzijom Android operativnog sustava.

2. Koliko memorije ima Moto G Play (2024)?
Telefon ima 4 GB RAM-a i 64 GB prostora za unutrašnju pohranu, koji je proširiv putem microSD kartice.

3. Kakve slike mogu snimati s kamerom na Moto G Play (2024)?
Moto G Play (2024) ima jednu kameru od 50 MP, koja će vam omogućiti snimanje izuzetno detaljnih slika.

4. Koliko dugo traje baterija na Moto G Play (2024)?
Telefon je opremljen baterijom kapaciteta 5000 mAh, koja će omogućiti više sati korištenja bez potrebe za punjenjem.

5. Kada će biti dostupan Moto G Play (2024) u Europi?
Detalji o dostupnosti telefona u Europi trenutno nisu poznati.