*EN Вештачка интелигенција

Veštačka inteligencija menja način pisanja

Summary

Veštačka inteligencija (AI) se neprekidno razvija i menja naš svet. Najnoviji napredak u ovoj oblasti dolazi od Microsoft-a, koji je razvio softver koji može da menja način na koji pišemo. Tim inženjera iz Microsoft-a je stvorio alat pod nazivom Cowriter, […]

Veštačka inteligencija menja način pisanja

Veštačka inteligencija (AI) se neprekidno razvija i menja naš svet. Najnoviji napredak u ovoj oblasti dolazi od Microsoft-a, koji je razvio softver koji može da menja način na koji pišemo.

Tim inženjera iz Microsoft-a je stvorio alat pod nazivom Cowriter, koji koristi veštačku inteligenciju da pruži podršku pri pisanju. Ovaj softver će moći da parafrazira rečenice, skraćuje ili produžuje tekst, menja ton ili format, čime će pisama biti omogućeno da se izraze preciznije i efikasnije.

Cowriter će biti dostupan korisnicima Notepada, popularnog teksta prenosive aplikacije. Međutim, trenutno nije poznato kada će se ova funkcionalnost pojaviti u standardnoj verziji Notepada. Pretpostavlja se da će pristup imati prvo članovi programa Windows Insider.

Ova inovacija je deo većeg napora Microsoft-a da unapredi veštačku inteligenciju i omogući korisnicima da budu još produktivniji. Cowriter će biti posebno koristan za one koji često pišu, kao što su novinari, pisci i studenti.

Novi lični računari sa tasterom Copilot Key, koji omogućava korisnicima da pokreću virtuelnog asistenta AI Copilot, biće dostupni na tržištu već tokom januara.

Ova tehnologija je još jedan korak napred ka stvaranju inteligentnih mašina koje mogu da razumeju ljudski jezik i pomažu nam u svakodnevnim zadacima. Kao što veštačka inteligencija napreduje, izgleda da će njene mogućnosti biti sve veće.

FAQ

Kako funkcioniše Cowriter?

Cowriter koristi veštačku inteligenciju da analizira tekst i ponudi alternativne načine izražavanja. Može menjati reči, dužinu rečenica, ton teksta i format.

Ko će imati pristup Cowriter-u?

Prvo će članovi programa Windows Insider imati pristup Cowriter-u. Trenutno nije poznato kada će se ova funkcionalnost pojaviti u standardnoj verziji Notepada.

Ko će najviše koristiti Cowriter?

Cowriter će biti koristan za sve one koji često pišu, kao što su novinari, pisci i studenti. Ova tehnologija će im omogućiti da budu produktivniji i izraze se preciznije i efikasnije.