*EN Вештачка интелигенција

Trenutna sudbina Windows Mixed Reality: Microsoft planira da ga ukloni u budućem izdanju sistema Windows

Summary

Windows Mixed Reality, zajedno sa pratećom aplikacijom Mixed Reality Portal i Windows Mixed Reality za Steam VR, je dodat na listu zastarelih Windows funkcija, prema najnovijem ažuriranju Microsofta. Iako su se nadali da će postati konkurencija HTC-u i Oculusu (sada […]

Trenutna sudbina Windows Mixed Reality: Microsoft planira da ga ukloni u budućem izdanju sistema Windows

Windows Mixed Reality, zajedno sa pratećom aplikacijom Mixed Reality Portal i Windows Mixed Reality za Steam VR, je dodat na listu zastarelih Windows funkcija, prema najnovijem ažuriranju Microsofta. Iako su se nadali da će postati konkurencija HTC-u i Oculusu (sada Meta), kompanija je sada odlučila da ukloni ovu funkcionalnost iz budućih izdanja sistema Windows.

Uvođenjem Windows Mixed Reality 2017. godine, Microsoft je pokušao da omogući igračima pristup različitim VR iskustvima i aplikacijama. Osim toga, Microsoft je partnerstvom sa velikim kompanijama kao što su Acer, Dell, Lenovo, Asus, HP i Samsung, omogućio i drugim proizvođačima da razvijaju slušalice mešovite stvarnosti kompatibilne sa Windows platformom.

Međutim, Microsoft je postepeno smanjivao svoju VR diviziju. Optužbe za seksualno nedolično ponašanje protiv bivšeg šefa HoloLens-a, Alex Kipmana, i otpuštanje 10.000 radnih mesta kasnije, uticali su na odluku kompanije da se fokusira na druge VR aplikacije.

Iako će Windows Mixed Reality biti uklonjen iz budućih izdanja sistema Windows, Microsoft nastavlja da napreduje u VR svetu. Microsoft Mesh aplikacija omogućava korisnicima da se sastaju u virtuelnom prostoru bez slušalica, dok korisnici Quest-a mogu pristupiti Office aplikacijama i Xbox Cloud Gaming platformi putem partnerstva sa Metom.

FAQ:
1. Šta je Windows Mixed Reality?
Windows Mixed Reality je bio Microsoftova platforma koja je omogućavala korisnicima pristup različitim VR iskustvima i aplikacijama.

2. Zašto Microsoft uklanja Windows Mixed Reality?
Microsoft je odlučio da ukloni Windows Mixed Reality iz budućih izdanja sistema Windows kako bi se fokusirao na druge VR aplikacije i funkcionalnosti.

3. Koji su drugi VR proizvodi dostupni od Microsofta?
Microsoft je razvio Microsoft Mesh aplikaciju koja omogućava sastanke u virtuelnom prostoru bez slušalica. Takođe, korisnici Quest-a mogu pristupiti Office aplikacijama i Xbox Cloud Gaming platformi putem partnerstva sa Metom.

Izvor: TheVerge