*EN Вештачка интелигенција

Microsoft rešava probleme sa Wi-Fi mrežom nakon Windows 11 ažuriranja

Summary

Microsoft je primio veliki broj pritužbi od korisnika koji nisu mogli da se povežu na svoje Wi-Fi mreže nakon instaliranja najnovijeg ažuriranja za Windows 11. Problem uglavnom utiče na poslovne korisnike, obrazovne institucije i javne Wi-Fi hotspotove, a korisnici su […]

Microsoft rešava probleme sa Wi-Fi mrežom nakon Windows 11 ažuriranja

Microsoft je primio veliki broj pritužbi od korisnika koji nisu mogli da se povežu na svoje Wi-Fi mreže nakon instaliranja najnovijeg ažuriranja za Windows 11. Problem uglavnom utiče na poslovne korisnike, obrazovne institucije i javne Wi-Fi hotspotove, a korisnici su ili sprečeni da se povežu na mrežu ili imaju drastično smanjenu brzinu konekcije.

Nakon objavljivanja poruke na zvaničnom Windows Health Dashboard sajtu, Microsoft je potvrdio da problem može da se javi nakon instaliranja KB5032288 ažuriranja za Windows 11 verziju 23H2 i 22H2. Međutim, kućne mreže bi trebalo da funkcionišu bez problema, te „standardni“ korisnici ne bi trebalo da budu zahvaćeni.

Microsoft je brzo reagovao na ove probleme i putem Known Issue Rollback (KIR) sistema uspeo da reši bag, bez potrebe za deinstaliranjem ažuriranja ili preuzimanjem dodatnih fajlova i zakrpa. Zahvaljujući ovom sistemu, Microsoft može daljinski ispraviti grešku i pružiti potrebne ispravke u roku od 24 sata. Takođe, korisnici mogu ubrzati proces popravljanja problema restartovanjem računara.

Međutim, za poslovne uređaje situacija je nešto složenija, jer korisnici moraju instalirati Group Policy pod nazivom „Windows 11 22H2 KB5032288 231029_032011 Known Issue Rollback“ kako bi rešili probleme sa Wi-Fi konekcijom.

U završnici, Microsoft je brzo reagovao na ovaj problem i pružio adekvatno rešenje korisnicima koji su imali probleme sa Wi-Fi konekcijom nakon ažuriranja na Windows 11. Bez ikakvog deinstaliranja ili dodatnih koraka, korisnici mogu povratiti normalno funkcionisanje svoje mreže i ponovno uživati u brzom i stabilnom Wi-Fi iskustvu.

FAQ

1. Koji korisnici su najviše pogođeni problemima sa Wi-Fi mrežom nakon ažuriranja na Windows 11?

Problem uglavnom utiče na poslovne korisnike, obrazovne institucije i javne Wi-Fi hotspotove. „Standardni“ korisnici kućnih mreža ne bi trebalo da budu zahvaćeni.

2. Kako Microsoft rešava ovaj problem?

Microsoft koristi Known Issue Rollback (KIR) sistem, koji omogućava daljinsko ispravljanje greške i pružanje potrebnih ispravki u roku od 24 sata bez dodatnih koraka ili preuzimanja fajlova.

3. Da li je potrebno deinstalirati ažuriranje za Windows 11 da bi se rešio problem?

Ne, Microsoft je omogućio rešenje koje ne zahteva deinstaliranje ažuriranja. Restartovanje računara može ubrzati proces popravljanja problema.

4. Šta korisnici poslovnih uređaja moraju da urade da bi rešili probleme sa Wi-Fi mrežom?

Korisnici poslovnih uređaja trebaju da instaliraju Group Policy pod nazivom „Windows 11 22H2 KB5032288 231029_032011 Known Issue Rollback“ kako bi rešili probleme sa Wi-Fi konekcijom.