*EN Вештачка интелигенција

Revolucionarna promjena na tastaturama za Windows operativni sistem

Summary

Microsoft je najavio veliku promjenu na tastaturama za svoj operativni sistem Windows, koja će predstavljati najveću inovaciju u poslednjih 30 godina. Ova promena će omogućiti pristup Copilotu, moćnom alatu za veštačku inteligenciju kompanije Microsoft, koji će biti dostupan na novom […]

Revolucionarna promjena na tastaturama za Windows operativni sistem

Microsoft je najavio veliku promjenu na tastaturama za svoj operativni sistem Windows, koja će predstavljati najveću inovaciju u poslednjih 30 godina. Ova promena će omogućiti pristup Copilotu, moćnom alatu za veštačku inteligenciju kompanije Microsoft, koji će biti dostupan na novom operativnom sistemu Windows 11.

Copilot je inovativni alat koji koristi veštačku inteligenciju kako bi korisnicima pomogao u internet pretrazi, pisanju e-mailova i kreiranju fotografija. Microsoft je uložio značajna sredstva u kompaniju OpenAI, koja stoji iza razvoja Copilota.

Ova promena na tastaturama predstavlja značajan korak za Microsoft, s obzirom da će omogućiti korisnicima brz pristup ovom moćnom alatu. Ovo je posebno značajno u kontekstu sve veće upotrebe veštačke inteligencije u Microsoftovim proizvodima, kao što su Microsoft 365 i internet pretraživač Bing.

Izvršni potpredsednik Microsofta, Yusuf Mehdi, opisao je ovu promenu kao „transformišući trenutak“, uporedivši je sa uvođenjem Windows dugmeta pre 30 godina. Prema njegovim rečima, ova inovacija će značajno pojednostaviti i poboljšati korisničko iskustvo.

Nove tastature će biti dostupne već od narednog meseca, a Microsoft će sledeće nedelje predstaviti neke od mogućnosti Copilota na tehnološkom sajmu CES u Las Vegasu. Očekuje se da će ova integracija Copilota u Microsoftove proizvode, poput Worda, PowerPointa i Teamsa, doneti značajne benefite korisnicima, kao što su automatsko sastavljanje sastanaka, pisanje e-mailova i kreiranje prezentacija.

FAQs

Šta je Copilot?

Copilot je alat veštačke inteligencije koji pomaže u internet pretrazi, pisanju e-mailova i kreiranju fotografija. Razvijen je od strane kompanije OpenAI, u koju je uložio Microsoft.

Kako će nova promena na tastaturama poboljšati korisničko iskustvo?

Nova promena na tastaturama će omogućiti korisnicima brz pristup Copilotu, moćnom alatu za veštačku inteligenciju. Ovo će pojednostaviti upotrebu Copilota u Microsoftovim proizvodima, kao što su Word, PowerPoint i Teams, i omogućiti automatsko rezimiranje sastanaka, pisanje e-mailova i kreiranje prezentacija.

Kada će nove tastature biti dostupne?

Nove tastature će biti dostupne već od narednog meseca, što će omogućiti korisnicima da iskoriste sve prednosti Copilota i veštačke inteligencije na operativnom sistemu Windows 11.