*EN Вештачка интелигенција

Top 10 najbolje kritički ocenjenih RPG igara

Summary

RPG igre su neprikosnovene kada je u pitanju bežanje od stvarnosti i ulazak u svet fantazije. Metacritic je prikupio kritičke ocene i sastavio listu najbolje ocenjenih RPG naslova. Među igrama na listi ima i nekoliko iznenađenja, koje su izazvale oduševljenje […]

Top 10 najbolje kritički ocenjenih RPG igara

RPG igre su neprikosnovene kada je u pitanju bežanje od stvarnosti i ulazak u svet fantazije. Metacritic je prikupio kritičke ocene i sastavio listu najbolje ocenjenih RPG naslova. Među igrama na listi ima i nekoliko iznenađenja, koje su izazvale oduševljenje kod pravih fanova ovog žanra.

U žiži interesovanja nalazi se Baldur’s Gate 3 sa ocenom 96 na Metacriticu. Ova igra je znatno unapredila prethodne franšize i postala omiljena među igračima. Takođe, tu je i Xenoblade Chronicles 3: Expansion Pass Wave 4 – Future Redeemed sa ocenom 92, koje je privuklo pažnju igrača svojom uzbudljivom pričom.

Sea of Stars je RPG naslov koji je dobio ocenu 91 na Metacriticu. Ova igra je uspela da spoji magiju i avanturu na jedinstven način. Dok je Cyberpunk 2077: Phantom Liberty takođe zauzeo visoko mesto na listi sa ocenom 91.

Među ostalim visoko ocenjenim RPG naslovima nalaze se Diablo 4, Final Fantasy 16, Star Ocean: The Second Story R, The Legend of Heroes: Trails to Azure, Starfield, i Octopath Traveler 2.

Svi ovi naslovi su uspeli da privuku pažnju kritičara i publike svojim inovativnim elementima, zanimljivim pričama i izazovnim gameplay-om. Bez obzira da li ste fan RPG žanra ili se tek susrećete sa ovim vrstama igara, ove visoko ocenjene naslove definitivno treba imati na umu.

FAQ

1. Kako je sastavljena lista najbolje kritički ocenjenih RPG igara?

Lista je sastavljena na osnovu kritičkih ocena sakupljenih na sajtu Metacritic. Igre su rangirane prema njihovim prosečnim ocenama dobijenim od strane kritičara.

2. Koje su neke od iznenađenja na ovom spisku?

Među iznenađenjima na listi su Sea of Stars i Cyberpunk 2077: Phantom Liberty. Ove igre su privukle pažnju igrača sa svojim jedinstvenim konceptima i uzbudljivim sadržajem.

3. Koji su elementi činili ove RPG naslove visoko ocenjenim?

Ovi RPG naslovi su visoko ocenjeni zbog svojih inovativnih elemenata, uključujući zanimljive priče, izazovne gameplay mehanike i impresivnu grafiku.

4. Preporučuje li se ove igre fanovima RPG žanra?

Da, ove igre su definitivno preporučene fanovima RPG žanra. One su dobile visoke ocene kako od kritičara tako i od igrača, što ih čini vrednim izborom za sve ljubitelje ovog žanra.