*EN Вештачка интелигенција

Meta najavljuje dalje restrukturiranje kompanije u cilju efikasnosti

Summary

Meta, globalna tehnološka kompanija koja je nedavno promenila ime iz Facebooka, sprovodi dalje restrukturiranje svoje organizacije u sklopu plana za dalje smanjenje srednjeg menadžmenta. Ova odluka dolazi nakon masovnih otpuštanja koja je Meta sprovela prošle godine, a koja su uključivala […]

Meta najavljuje dalje restrukturiranje kompanije u cilju efikasnosti

Meta, globalna tehnološka kompanija koja je nedavno promenila ime iz Facebooka, sprovodi dalje restrukturiranje svoje organizacije u sklopu plana za dalje smanjenje srednjeg menadžmenta. Ova odluka dolazi nakon masovnih otpuštanja koja je Meta sprovela prošle godine, a koja su uključivala više od 10.000 radnika.

Mark Zuckerberg, osnivač i izvršni direktor Meta, je prošle godine najavio planove za restrukturiranje kompanije, nazivajući 2023. godinu „godinom efikasnosti“. Cilj ovog plana je bio uklanjanje slojeva srednjeg menadžmenta kako bi se stvorila „efikasnija organizacija“.

Iako je ova inicijativa započela prošle godine, Meta još uvek nije završila sa procesom restrukturiranja. Prema izveštajima, nedavno je obavestila najmanje 60 zaposlenih u svojoj podružnici Instagram da će doživeti promene u svojim ulogama i odgovornostima.

Cilj daljeg restrukturiranja je stvaranje još efikasnije organizacije sa jasno definisanim linijama odgovornosti. Očekuje se da će ove promene omogućiti bolju komunikaciju i saradnju unutar kompanije, što će na kraju doprineti poboljšanju korisničkog iskustva.

Povedite računa o sledećim često postavljenim pitanjima:

FAQ

Koliko radnika je Meta otpustila prošle godine?

Meta je prošle godine otpustila više od 10.000 radnika kao deo procesa restrukturiranja.

Kakav je cilj daljeg restrukturiranja Meta?

Cilj daljeg restrukturiranja Meta je stvaranje efikasnije organizacije kroz uklanjanje slojeva srednjeg menadžmenta i jasno definisanje linija odgovornosti.

Koja je prednost daljeg restrukturiranja za Meta?

Očekuje se da će dalje restrukturiranje omogućiti bolju komunikaciju i saradnju unutar kompanije, a time i poboljšanje korisničkog iskustva.