*EN Вештачка интелигенција

Microsoft donosi revoluciju na tastaturama: Kako veštačka inteligencija menja način rada

Summary

Microsoft je nedavno najavio najveću promenu u dizajnu tastatura u poslednje tri decenije. Ova izmena donosi taster sa integrisanom veštačkom inteligencijom (AI) koji će korisnicima pružiti neviđene mogućnosti na novim Windows 11 računarima. Veštačka inteligencija, koja je razvijena u saradnji […]

Microsoft donosi revoluciju na tastaturama: Kako veštačka inteligencija menja način rada

Microsoft je nedavno najavio najveću promenu u dizajnu tastatura u poslednje tri decenije. Ova izmena donosi taster sa integrisanom veštačkom inteligencijom (AI) koji će korisnicima pružiti neviđene mogućnosti na novim Windows 11 računarima.

Veštačka inteligencija, koja je razvijena u saradnji sa AI alatom kompanije Microsoft – Copilotom, omogućiće korisnicima da lakše obavljaju svakodnevne zadatke. Microsoft, kao glavni investitor u OpenAI, prepoznao je potencijal AI tehnologije i integrisao je veštačku inteligenciju i u druge proizvode poput Microsoft 365 i Bing pretrage.

Sa Copilotom, korisnici će imati pristup impresivnom nizu funkcija koje će olakšati rad. Od pretrage i pisanja e-pošte pa sve do kreiranja slika, ova tehnologija će biti neophodan alat za svakodnevne zadatke.

Rivalna kompanija, Apple, već je pre nekoliko godina uključila Siri dugme na svojim Macbook računarima. Osavremenjivanje tastatura i integrisanje veštačke inteligencije na ovaj način pokazuje da Microsoft želi ostati konkurentan i pratiti trendove u industriji.

Promene koje Microsoft donosi će definitivno promeniti način rada korisnika. Svetski poznata kompanija je oduvek bila lider u pružanju novih tehnoloških rešenja, a ova najnovija izmena donosi tehnologiju budućnosti direktno na vašu tastaturu.

FAQ:
1. Šta je veštačka inteligencija (AI)?
Veštačka inteligencija je grana računarske nauke koja se bavi razvojem računarskih sistema koji imaju sposobnost da izvode zadatke koji normalno zahtevaju ljudsku inteligenciju.

2. Kako će integrisanje veštačke inteligencije promeniti tastature?
Integrisanje veštačke inteligencije na tastature omogućiće korisnicima pristup funkcijama kao što su pretraga, pisanje e-pošte i kreiranje slika direktno na tastaturi, čime se olakšava svakodnevni rad.

3. Šta je Microsoft Copilot?
Copilot je AI alat kompanije Microsoft koji pruža niz funkcija za podršku korisnicima u obavljanju raznih zadataka na računaru, kao što su pretraga i pisanje e-pošte.