*EN Вештачка интелигенција

Apple transformiše gejming na Mac računarima sa novim inovacijama

Summary

Apple je najavio značajna tehnološka unapređenja koja će transformisati način igranja igara na Mac računarima. Ključni aspekt ove inicijative je prelazak sa Intel procesora na vlastite silikonske čipove, što omogućava Macbook uređajima da postignu vodeće performanse po vatima. Novi M3, […]

Apple transformiše gejming na Mac računarima sa novim inovacijama

Apple je najavio značajna tehnološka unapređenja koja će transformisati način igranja igara na Mac računarima. Ključni aspekt ove inicijative je prelazak sa Intel procesora na vlastite silikonske čipove, što omogućava Macbook uređajima da postignu vodeće performanse po vatima.

Novi M3, M3 Pro i M3 Max čipovi donose napredne funkcije poput hardverski ubrzanog ray tracinga i mesh shadinga, koji značajno poboljšavaju renderovanje grafike i omogućavaju igračima da uživaju u vrhunskom iskustvu igranja AAA igara.

Pored toga, usklađenost Apple silikona sa iPhone-om i iPad-om pojednostavljuje razvoj igara, stvarajući jedinstvenu platformu za sve Apple uređaje.

Sa softverske strane, Apple je predstavio macOS Sonoma sa novim Game Mode-om koji privremeno prioritetizuje performanse CPU-a i GPU-a za igranje. Ovaj mod takođe smanjuje latenciju zvuka na AirPodsima i poboljšava odziv trećepartijskih kontrolera za igre.

Apple je takođe razvio alat za portovanje igara koji olakšava programerima da prenesu Windows igre na Mac. Ovaj alat pruža emulacijsko okruženje koje omogućava brzo evaluaciju performansi igre na macOS-u.

Ove inovacije su već privukle pažnju razvojnih programera i izdavača, što obećava bogat niz visokokvalitetnih igara za Mac korisnike u skorijoj budućnosti. Sada će igrači moći da uživaju u vrhunskom gejming iskustvu na svojim Mac računarima.

Česta pitanja (FAQ)

1. Koje su prednosti Apple-ovih silikonskih čipova za gejming na Mac računarima?

Apple-ovi silikonski čipovi omogućavaju vodeće performanse po vatima, što znači da će igranje igara biti glatko i bez trzanja. Takođe, ovi čipovi donose napredne funkcije za poboljšavanje grafike, kao što je hardverski ubrzani ray tracing i mesh shading.

2. Kako će macOS Sonoma i novi Game Mode unaprediti gejming iskustvo na Mac računarima?

macOS Sonoma donosi novi Game Mode koji privremeno prioritetizuje performanse CPU-a i GPU-a za igranje igara, smanjuje latenciju zvuka na AirPodsima i poboljšava odziv trećepartijskih kontrolera. Ovo će omogućiti igračima da imaju bolje performanse tokom igranja i da iskuse manju latenciju.

3. Da li će biti dostupne visokokvalitetne igre za Mac korisnike u budućnosti?

Da, inovacije Apple-a već privlače pažnju razvojnih programera i izdavača, kao što su Kojima Productions i Annapurna Interactive Games. Obećava se bogat niz visokokvalitetnih igara koje će biti dostupne za Mac korisnike u skorijoj budućnosti.