*EN Вештачка интелигенција

Novi Huawei P70 serija: Šta možemo očekivati?

Summary

Huawei, jedna od vodećih kineskih kompanija za proizvodnju pametnih telefona, uspešno je predstavila Mate 60 seriju prošle godine. Ono što je bilo iznenađujuće u vezi sa ovom objavom je činjenica da je telefon pokretan 7nm 5G Kirin čipsetom, koji je […]

Novi Huawei P70 serija: Šta možemo očekivati?

Huawei, jedna od vodećih kineskih kompanija za proizvodnju pametnih telefona, uspešno je predstavila Mate 60 seriju prošle godine. Ono što je bilo iznenađujuće u vezi sa ovom objavom je činjenica da je telefon pokretan 7nm 5G Kirin čipsetom, koji je proizveden u Kini, u kompaniji SMIC. Američke sankcije usmerene protiv Huaweia su imale za cilj sprečavanje kompanije da proizvodi ili kupuje procesore koji podržavaju 5G tehnologiju.

Iako je Huawei dobio dozvolu da koristi Snapdragon čipove koji ne podržavaju 5G u prethodnim flegšip telefonima, poput P50, Mate 50 i P60 serija, za narednu flegšip seriju, P70, očekuje se da će Huawei koristiti sopstveni čip Kirin 9010. Iako ovaj čip još uvek nije zvanično najavljen, informacije procurele na Weibo platformi sugeriraju da će biti srce nove P70 serije.

Uprkos američkim sankcijama, Huawei je navodno planirao da koristi 3nm Kirin 9010 čipsete. Trenutno nije poznato da li je Kina već razvila 3nm tehnologiju, a prema dostupnim podacima, trenutni kapaciteti kompanije SMIC su ograničeni na tehnologiju do 7nm.

Sada ostaje pitanje šta će se zapravo nalaziti u P70 seriji. Da li će biti prisutni 5G čipovi? Ako budu, koja tehnologija proizvodnje će biti korišćena? S obzirom na dosadašnje inovacije Huaweia, može nas iznenaditi i nešto potpuno novo.

FAQ:

P: Koji čipset je pokretao Huawei Mate 60 seriju?
O: Huawei Mate 60 seriju je pokretao 7nm 5G Kirin čipset.

P: Koji čipset se očekuje da će biti u Huawei P70 seriji?
O: Očekuje se da će Huawei P70 serija biti pokretana čipsetom Kirin 9010, koji će najverovatnije biti dizajniran od strane same kompanije.

P: Da li će Huawei P70 serija imati 5G čipove?
O: Još uvek nije sigurno da li će Huawei P70 serija imati 5G čipove. To će zavisiti od tehnologije proizvodnje i mogućnosti kompanije.